Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei MediaPad 10 FHD duikt op in promotievideo

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2012, 0:01 CategorieAndroid

Huawei heeft op het gebied van tablets nog maar weinig spannends op de markt gebracht. Het enige interessante wapenfeit van de fabrikant was een redelijke 7 inch tablet onder de naam MediaPad. Toch komt er binnenkort een zeer aantrekkelijke tablets van de fabrikant op de markt. De 10.1 inch MediaPad 10 FHD moet volgens de fabrikant de ultieme multimedia tablet worden.

Er komt langzamer hand steeds meer informatie over de MediaPad 10 FHD naar buiten. Zo kregen we tijdens het Mobile World Congres in Barcelona een goede eerste indruk van de tablet, hoorden we eerder deze week dat de tablet in oktober naar Europa komt en dook vandaag een promotievideo op waarin de belangrijkste features van de tablet belicht worden.

Dat de MediaPad 10 FHD een high-end tablet is, is terug te zien in een aantal belangrijke features. Zo beschikt het model over een 10.1 inch IPS display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een quad-core processor met 16 core grafische processor, 2GB aan werkgeheugen, een 8 megapixel camera met dual LED flitser, diverse aansluitingen en uitbreidingsmogelijkheden, volledige cloud integratie en een optionele 4G/3G module. Daarbij heeft Huawei goed gekeken naar het succes van de ASUS Transformer series want de tablet kan uitgerust worden met een optioneel en bijpassend keyboard dock.

Qua design heeft Huawei het voor elkaar gekregen alles in een 8.8mm dun frame te stoppen dat een aluminium afwerking meegekregen heeft. Qua software beschikt de MediaPad 10 FHD over Android 4.0 Ice Cream Sandwich met toegang tot de Google Play Store en een aantal vooraf geïnstalleerde applicaties.

Promotievideo MediaPad 10 FHD

MediaPad 10 FHD kopen

Wanneer de MediaPad 10 FHD exact in Nederland verschijnt is nog niet duidelijk maar eerder deze week werd door Huawei zelf aangegeven dat de lancering ergens in oktober zal plaatsvinden. Het enige belangrijke wat nu nog ontbreekt is de prijs maar kijkend naar de high-end specificaties zal deze tablet niet voor de kleinere budgetten bedoeld zijn. In China komt de tablet voor omgerekend 380 euro op de markt maar helaas is letterlijk omrekeningen wat betreft tablets niet altijd de beste indicatie.

Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Huawei MediaPad 10 FHD.

MediaPad 10 FHD met Windows 8?

Mocht je overigens liever Windows 8 als besturingssysteem willen maar de specs wel interessant vinden dan loont het wellicht wat langer te wachten. Huawei is namelijk volgens recente berichten in gesprek met Microsoft om een MediaPad 10 FHD (of opvolger hiervan) uit te rusten met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Bron: Tablet Community

  • Delen:
Huawei MediaPad 10 FHD
Android ICS (4.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.