Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei MediaPad 10 FHD in oktober te koop in Europa

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2012, 10:30 CategorieAndroid

Begin deze maand dook er al een bericht op dat de Huawei de veelbesproken MediaPad 10 FHD pas in oktober zou lanceren door problemen met de productie van de quad-core processor van de fabrikant. Inmiddels heeft Huawei via Twitter bevestigd dat de tablet in oktober in Europa zal verschijnen en heeft daarbij aangegeven wat de prijs voor de 10.1 inch tablet zal zijn.

Consumenten in China kunnen als eerste naar de winkel voor de MediaPad 10 FHD. Daar zal de tablet namelijk in augustus al verschijnen voor een prijs van 3.000 Yuan. Omgerekend, wat altijd een lastig verhaal is, komt dit neer op zo’n 380 euro. Welk model (16GB/32GB/64GB en Wifi/3G) dit betreft is niet duidelijk. In Oktober wordt de tablet in Duitsland gelanceerd en aangezien dat hier om de hoek is zal een Nederlandse lancering ook rond die tijd plaatsvinden.

Huawei MediaPad 10 FHD

De Meida Pad 10 FHD is op papier een zeer aantrekkelijke tablet en komt waarschijnlijk op hetzelfde high-end niveau als de Acer Iconia Tab A700 en ASUS Transformer Pad Infinity TF700 te liggen. Zo krijg je een 10.1 inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een 1.5GHz K3V2 quad-core die de fabrikant zelf ontwikkeld heeft, mar liefst 2GB aan werkgeheugen, optioneel 3G/4G, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een unibody aluminium design, Wifi en een microSD card reader.

Er zijn inmiddels ook een aantal officiële afbeeldingen van de tablet opgedoken waarin te zien is dat Huawei inzet op een bijpassend en high-end keyboard dock, net als de ASUS Transformer series. Wat de specificaties van het dock exact zijn is nog niet bekend.

Toch is het qua specificaties nog niet helemaal zeker aangezien er alweer een aantal maanden verstreken zijn sinds de presentatie tijdens het Mobile World Congres in Barcelona. Daar beschikt het model ook over Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Onlangs lanceerde Google Android 4.1 Jelly Bean dus je zou verwachten dat tablets die in oktober gelanceerd worden over deze nieuwste versie beschikken.

Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Huawei MediaPad 10 FHD.

Bron: TabletCommunity

  • Delen:
Huawei MediaPad 10 FHD
Android ICS (4.x)

Reacties

  1. A. van Dijk
    19 juli, 2012 om 16:09

    Kijk, dat is goed nieuws, als deze met dock onder de asus Infinty 64GB gaat zitten, komt Asus misschien wat eerder met de 32GB versie van de Infinity naar Nederland.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.