Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei MediaPad 10 FHD pas in oktober naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2012, 15:56 CategorieAndroid

Afgelopen februari wist het Chinese Huawei heel wat aandacht op zich te vestigen door de introductie van de MediaPad 10 FHD met Full HD display. Deze tablet beschikt naast het display over nog wat high-end specificaties als een quad-core processor, 2GB aan werkgeheugen en een 8 megapixel camera. De tablet had afgelopen maand al moeten verschijnen maar dat lijkt nu oktober te worden.

Processor problemen

Op de Facebook pagina van Huawei Duitsland stelde een ongeduldige consument de vraag wanneer we de MediaPad 10 nou kunnen verwachten en het antwoord van Huawei was dat dit waarschijnlijk ergens in oktober zal zijn, maar zeker voor het einde van dit jaar. Dat is dus een flinke tegenvaller voor diegenen die de MediaPad 10 op hun verlanglijstje hadden staan. De reden voor deze vertraging is waarschijnlijk te vinden in de eigen K3V2 quad-core processor van Huawei. Hiermee zouden namelijk problemen zijn waardoor ook de Ascend D smartphone van het bedrijf vertraagd is.

MediaPad 10 specificaties

De MediaPad 10 (FHD) is na de Acer Iconia Tab A700 en ASUS Transformer Pad Infinity TF700 de derde Android tablet met een Full HD display die naar Europa komt. Verder beschikt de tablet onder meer over Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem, een 1.5GHz K3V2 quad-core processor,  2GB aan werkgeheugen, een optionele 4G module, Wifi, een microSD card reader, een 8 megapixel camera en een unibody aluminium design met een profiel 8.8 millimeter. Uit eerder berichten bleek dat er 16GB, 32GB en 64GB versies gelanceerd zullen worden en dat Huawei er maar liefst 160GB aan cloud opslagruimte bijlevert.

Over een mogelijke prijs is momenteel nog niks bekend. Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Huawei MediaPad 10 FHD.

Bron: TabletCommunity

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.