Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iFixit haalt Nexus 7 tablet uit elkaar: Eenvoudig zelf te repareren

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2012, 14:18 CategorieAndroid

Wanneer je het interessant vind om te weten hoe een gadget er van binnen uitziet is het leuk om de website van iFixit eens te bekijken. Zij halen namelijk bijna dagelijks verschillende apparaten uit elkaar en tonen daarbij hoe eenvoudig of juist moeilijk het is het betreffende apparaat zelf te repareren. Deze keer is het de beurt aan de onlangs gelanceerde Nexus 7 tablet.

Volgens iFixit is de Nexus 7 redelijk makkelijk zelf te repareren, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de iPhone of iPad van Apple. De Nexus 7 krijgt 7 punten van de 10, terwijl de iPad maar 3 punten krijgen. De tablet is eenvoudig open te halen aangezien er standaard Phillips schroeven gebruikt zijn. Daarbij zou de batterij zeer eenvoudig vervangen kunnen worden maar maakt de constructie van het display het zeer lastig om het display te repareren. Het display is namelijk vastgelijmd aan andere elektronica waardoor je dit geheel moet vervangen.

De tablet is één millimeter dikker dan de iPad en volgens iFixit maakt dit zeker een verschil in de ‘repareerbaarheid’ van het apparaat. Binnenin de Nexus 7 bevindt zich onder meer 1GB Hynix H5TC2G83CFR DDR3 werkgeheugen, een NVIDIA T30L Tegra 3 processor, een AzureWave AW-NH665 Wifi module, een Broadcom BCM4751 integrated monolithic GPS receiver, een 4,326 mAh, 16 Wh batterij, en een Invensense MPU-6050 gyro en accelerometer.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Nexus 7. 

 • Delen:

Reacties

 1. Tom
  04 juli, 2012 om 23:13

  Bedankt voor deze leuke tip. De filmpjes van iFixit geven een hele eigen visie op nieuwe hardware. Zeker de moeite van het bekijken waard!

  De toevoeging in bovenstaand stukje “(van Philips)” is overigens vast een geintje? In het clipje worden namelijk Phillips screws bedoeld oftewel kruiskopschroeven. Ze zijn genoemd naar de uitvinden Henry F. Phillips (met dubbel L). Zie o.a. http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_F._Phillips

  Cheers, Tom

  • Martijn Chel
   04 juli, 2012 om 23:24

   Graag gedaan.

   Was het maar zo.. (shame).. Zo zie je maar dat ook ik niet overal verstand van heb ;) Ik hou me dan ook bij datgene wat werkt als alles in elkaar zit. Thanks voor de info!

 2. Mario
  06 december, 2012 om 11:47

  Beste, idd de moeite waard zeker als je een probleem hebt met je tablet…. Hetwelke ik dus heb, mss een idee waar je destukken voor de nexus (meer bepaald het scherm) kan bestellen als ze stuk zijn?
  Nexus is tegen de vlakte gegaan en schermpje werkt nog maar de gelijmde glasplaat is stuk…

  Mvg

  • Patrick
   31 januari, 2013 om 12:33

   Ik heb precies hetzelfde probleem. Rond november vorig jaar is mijn glas gebroken, maar ik kan nog steeds geen leverancier vinden voor een vervangend scherm! Iemand een idee?

   • KAREL
    18 november, 2014 om 13:47

    beste, is jullie probleem met het scherm opgelost? en hoe? en voor welke prijs? en waar gekocht? mijn kinderen hebben nl hun speeltje ook laten vallen.
    dank.

    k

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.