Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel: Dit jaar verschijnen er 20 Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2012, 11:03 CategorieBesturingssystemen

Eerder vandaag maakte Microsoft bekend dat we vanaf 26 oktober naar de winkel kunnen voor het nieuwe Windows 8 besturingssysteem. Vlak na deze lancering worden ook de eerste Windows 8 tablets verwacht en deze producten zijn dé kans voor Intel om voet aan de grond te krijgen in de alsmaar groeiende tabletmarkt. Volgens Intel verschijnen er dit jaar nog 20 Windows 8 tablets.

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers gisteren was de stemming niet al te positief aangezien Intel de afgelopen maanden heeft moeten inleveren door de teruglopende verkopen van onder meer laptops. De tablet neemt steeds meer over en daarom zal het voor de toekomst van Intel belangrijk zijn om de slag nu niet te verliezen. De chipfabrikant heeft nieuwe Atom processors ontwikkeld die geoptimaliseerd zijn voor tablets en krachtige prestaties moeten combineren met een lange batterijduur. Daarbij heeft Intel samen met hardware fabrikanten flink wat werk gestoken in de ontwikkeling van nieuwe apparaten.

Intel maakte gisteren bekend dat er dit jaar nog 20 Windows 8 tablets zullen verschijnen. Waarschijnlijk wordt hier verwezen naar Windows 8 tablets die voorzien zijn van een Intel processor. Op zich een opvallende uitspraak aangezien we de tot nu toe gepresenteerde Windows 8 tablets met Intel processor op één hand kunnen tellen. Denk bijvoorbeeld aan de Microsoft Surface tablet en de ASUS Tablet 810. Maar, we zijn net over de helft van 2012 dus er kan nog een hoop gebeuren.

Toch is Intel niet alleen afhankelijk van de hardware, de software is wellicht nog een belangrijkere factor voor succes. Windows 8 is compleet nieuw en moet dus ook vanaf 0 beginnen wanneer het aankomt op applicaties en het binden van consumenten aan het ecosysteem. Wel heeft Microsoft het grote voordeel dat veel mensen al bekend zijn met Windows of er gebruik van maken, iets dat de acceptatie van de nieuwste versie alleen maar zal helpen.

Meer over het nieuwste besturingssysteem van Microsoft lees je in ons Windows 8 archief.

Bron: Venturebeat

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.