Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Mini is 40 procent groter dan de Nexus 7

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2012, 14:40 CategorieApple

We hebben de laatste weken een groot aantal geruchten voorbij zien komen over een mogelijke iPad Mini en één ding waar de meeste anonieme bronnen het over eens zijn is een schermformaat van 7.85 inch. Dit lijkt qua formaat in de buurt te komen van andere 7 inch tablets als de ASUS Nexus 7, maar kijkend naar de beeldverhouding zou de iPad Mini een stuk groter zijn.

Tweeter TrojanKitten heeft de afmetingen van een 7.85 inch iPad eens naast de beoogde concurrentie gezet. Waarschijnlijk beschikt het apparaat over de 4:3 beeldverhouding die we ook van de huidige iPad kennen en dit zou betekenen dat een 7.85 inch display nodig is in plaats van een 7 inch display dat we terugzien in de Amazone Kindle Fire of ASUS Nexus 7 tablet. De iPad Mini zou hierdoor bijna 40 procent groter zijn dan ‘andere’ 7 inch tablets en twee derde van de grootte van de originele iPad zijn. Anders gezegd; het formaat van de iPad Mini bedraagt 66 procent van het oppervlak van een 9.7 inch iPad, terwijl dit voor een 7 inch tablet 45 procent bedraagt.

De iPad Mini is dus helemaal niet zo mini als we zouden verwachten. Toch is alles op dit moment nog speculeren aangezien Apple nog niks heeft losgelaten over een mogelijke kleinere iPad. Maar, er zijn genoeg redenen waarom Apple zich zou gaan begeven op de markt voor goedkopere en kleinere tablets.

Via: Daringfireball Met dank aan Sam

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.