Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kijk de Olympische Spelen live op je Android tablet of iPad

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2012, 12:05 CategorieAndroid

In een eerder artikel heb ik al gekeken naar allerlei applicaties waarin je informatie over de Olympische Spelen, de sporten en sporters kunt vinden. In die eerder genoemde apps kunt je alles vinden als het gaat om informatie maar we willen natuurlijk ook gewoon zelf kijken naar de Olympische Spelen in Londen.

NOS.nl/os2012

De NOS heeft ook voor dit sportevenement een prima online aanbod van live-streams. Zoals het er nu naar uitziet zijn er 12 live-streams beschikbaar waaruit je kunt kiezen. Je kunt op deze manier zelf kijken welke sport je wilt volgen en zo hoef je natuurlijk niets te missen. De player werkt op zowel iOS als Android maar bij de Android versie is het selecteren van de stream nog wat lastig, hopelijk komt daar nog een verbetering in. Maar, als je eenmaal weet op welke knoppen je moet drukken (ze zijn niet gemerkt in Android) dan kun je ook op je Android tablet de Olympische Spelen van 2012 volgen. Onder de stream heb je ook meteen een overzicht van het laatste nieuws (mits je niet op full-screen kijkt natuurlijk) en zo heeft de NOS de beste manier voor ons Nederlanders de Spelen te volgen.

Tweedescherm.nl

Waar de NOS in andere gevallen ook een sterk aanbod heeft op Tweedescherm.nl lijken ze bij dit evenement andere prioriteiten te hebben. Op het moment dat ik dit tik verwijst tweedescherm.nl nog steeds naar informatie over de Tour de France en lijkt het er dus op dat tweedescherm.nl niet ingezet wordt tijdens deze spelen.

Waarschuwing

Als een sport om bijvoorbeeld half tien begint dan is er voor die tijd al wel iets van een uitzending beschikbaar waar je achtergrond beelden te zien krijgt. Als het daadwerkelijke event begint dan krijg je 30 seconden zwart beeld waar 30 seconden afgeteld wordt. Dit gaat gepaard met een verschrikkelijke pieptoon die echt door merg en been gaat. Hou hier dus rekening mee.

Kijken via de NOS app

Het is ook mogelijk de NOS app voor iOS te gebruiken om de live-streams te volgen. Dit is echter een iPhone app die je op dubbele grote weer moet geven en video dus net iets minder dan fullscreen weergeeft. 

Eurovisionsports.tv

Via de website eurovisionsports.tv zijn ook live-streams te volgen op je Android tablet, maar alleen als je flash hebt geïnstalleerd hebt. Hoe het zit met restricties van deze content weet ik niet precies, het lijkt op meerdere plekken in de wereld te werken maar toen Martijn het net even in Italië probeerde werkte het helaas niet. Maar als je op vakantie bent en je hebt een flash Android tablet dan is het natuurlijk het proberen waard. Als je in Nederland bent dan blijft de NOS.nl de beste aanbieder.

Eurosport Player

Eurosport heeft ook een live aanbod maar als je de app downloadt om zo de uitzendingen te gaan volgen kom je al snel voor een nare verassing te staan. Er is een speciaal abonnement nodig om te kijken via de applicatie. Opvallend natuurlijk omdat de meeste van ons al betalen voor Eurosport via onze kabel-aanbieders. Ik heb dan ook geen account genomen omdat de NOS al een prima aanbod heeft.

Een abonnement voor éé maand kost ongeveer 4 euro en daarna is het dus mogelijk via de Eurosport Player de Spelen te volgen. Tenzij je er een heel goede reden voor hebt zou ik nogmaals de NOS willen aanraden.

BBC Olympics App

Net als bij de Eurosport app is de teleurstelling bij de BBC Olympics app ook groot. Hoewel het met veel tamtam in het nieuws is geweest de afgelopen weken blijken de live-streams helemaal niet beschikbaar te zijn in Nederland, in ieder geval niet op het moment van schrijven van dit artikeltje. Voor informatie en plaatjes kan je natuurlijk nog wel steeds terecht in deze app maar voor de live uitzendingen lijken we aangewezen op de NOS.

Update: Helaas heeft de BBC deze app inmiddels verwijderd voor internationale gebruikers.

Op vakantie kijken?

Ik ben (helaas) zelf niet op vakantie dus kan geen heel uitgebreide informatie geven over het live kijken vanuit een ander land dan Nederland, maar gelukkig kan ik jullie wel linken naar een Wikipedia artikel met het overzicht van internationale uitzend partners van het IOC.

Olympisch Spel, Informatie en veel meer.

Bovenstaande opties zijn in dit geval alleen beschreven met het doel de live-stream mogelijkheden te bekijken. Wil je meer weten over ander Olympische apps dan kun je hier verder lezen waar ik naar een paar apps kijk die deze behoeften kunnen vervullen.

 • Delen:

Reacties

 1. Woout
  28 juli, 2012 om 12:11

  Jammer dat de NOS stream niet werkt in Italie, iemand een DNS of een ander trucje om het te omzeilen?

  • Martijn Chel
   28 juli, 2012 om 12:22

   RAI Uno of RAI Sport kijken is het enige wat ik hier doe :)

 2. Jeroen
  28 juli, 2012 om 17:39

  Ik heb nog geen omweg gevonden. Martijn werkt jouw RAI live stream ook op een iPad?
  Weke site gebruik je?

  • Martijn Chel
   28 juli, 2012 om 17:42

   Nou, ik woon in Italië dus ik gebruik gewoon de TV :) Ik heb hier Sky voor de tablet maar daar moet je dan weer een apart abonnement voor sport afsluiten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.