Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert Wedge muis en keyboard voor Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2012, 12:04 CategorieAccessoires

Microsoft heeft vandaag een aantal nieuwe accessoires geïntroduceerd in de vorm van het Wedge Bluetooth keyboard en de zeer kleine Wedge muis. Deze accessoires zijn speciaal ontwikkeld voor de komende Windows 8 tablets maar werken volgens de softwaregigant ook met huidige Windows 7 apparatuur, Mac producten en ook Android tablets.

Hoewel veel Windows 8 tablets zogenaamde hybride modellen zullen zijn, een combinatie tussen een tablet en een laptop, is het keyboard in de meeste gevallen optioneel. Om deze redenen zullen veel gebruikers op zoek gaan naar eenvoudigere alternatieven om de laptop functionaliteit naar tablets te brengen. De Wedge producten moeten hier op inspringen.

Het Wegde Mobile keyboard werkt ook met andere apparatuur maar is voorzien van functietoetsen die werken met Windows 8 tablets. Daarbij kan de afdekkap van het keyboard gebruikt worden als standaard voor je tablet en wanneer de afdekkap op het keyboard geklikt wordt, wordt deze automatisch uitgeschakeld.

De Wedge Touch muis is een zeer compact apparaat met een aparte vierkante vorm. De bovenzijde van de muis kan gebruikt worden als touchpad zodat je met vingerbewegingen kunt scrollen of kunt zoomen. Verder werkt de muis middels Bluetooth en moet deze op nagenoeg elk oppervlak werken.

Het Wedge Mobile toetsenbord te koop zijn voor een adviesprijs van 79,95 dollar terwijl de Wedge Touch muis een prijs van 69,95 dollar meekrijgt. De Nederlandse prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Bron: Microsoft

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.