Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft neemt touchscreen specialist Perceptive Pixel over

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2012, 16:59 CategorieHardware

Microsoft heeft vandaag tijdens de Worldwide Partner Conference 2012 in Toronto twee interessante aankondigingen gedaan. De eerste is dat Windows 8 en de eerste Windows 8 tablets eind oktober in de winkels zullen liggen en de tweede is dat het softwaregigant het bedrijf Perceptive Pixel heeft overgenomen en dus in de touchscreen ontwikkeling stapt.

Perceptive Pixel is een touchscreen specialist die displays ontwikkeld waarmee zowel stylus input als bediening met de vingers mogelijk is. Middels deze deal kunnen (wellicht) toekomstige versies van Microsoft’s Surface tablets uitgerust worden met Perceptive Pixel’s Active Stylus technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om niet alleen contactpunten te registreren maar ook wanneer de pen/stylus boven het display zweeft. De Windows software kan de verschillende parameters (hoogte, breedte, etc.) en andere informatie van de pen gebruiken voordat deze het display raakt.

Daarbij is het met Perceptive Pixel displays mogelijk om zonder problemen tegelijkertijd met je vingers te schetsen en iets aan te klikken met de stylus terwijl je handpalm op het display rust. Volgens het bedrijf kunnen er honderden touch-inputs tegelijkertijd verwerkt worden.

De technieken van Perceptive Pixel worden in toekomsitge software en hardware van Microsoft verwerkt maar wanneer we fysieke resultaten die voortvloeien uit de overname gaan zien is nog niet bekend.

Bron: TheVerge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.