Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface tablets in eerste instantie alleen online te koop

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2012, 10:38 CategorieHardware

Microsoft zet vol in op tablets met de introductie van Windows 8 en de Surface tablets. De softwaregigant heeft dan ook hoge verwachtingen van de verkoopaantallen. Microsoft CEO Steve Balmer gaf gisteren tijdens de Worldwide Partner Conference in Toronto aan dat er een aantal miljoen exemplaren verkocht kunnen worden.

Volgens Recon Analytics analist Roger Entner is de kans groot dat Microsoft inderdaad miljoenen tablets zal verkopen, zeker wanneer ze wereldwijd verkocht worden en de prijs op een aantrekkelijk niveau ligt. Microsoft heeft tot op heden nog geen prijzen bevestigd maar de laatste geruchten spreken over 599 dollar voor de Windows RT versie en 999 dollar voor de Windows 8 Pro variant. Deze bedragen zijn volgens Entner aan de hoge kant.

Balmer liet ook weten dat Apple absoluut de belangrijkste concurrent is. Microsoft gaat in eerste instantie achter de iPad aan en niet de Android tablets. Analist Entner vindt dit een logische keuz aangezien je altijd nog de pijlen kunt richten op de tweede plek (Android) zodra de eerste plek niet haalbaar blijkt. Om te concurreren zal Microsoft met een betere prijs/kwaliteit verhouding dan Android moeten komen, iets wat een hele klus zal worden.

Ook qua verkoopstrategie lijkt Microsoft Apple grotendeels als voorbeeld te gebruiken. Zo worden de Surface tablets in eerste instantie alleen via de online Microsoft Store en via de fysieke Microsoft Stores verkocht. Aangezien we deze fysieke winkels (nog) niet hebben in Nederland zijn we aangewezen op de online variant. Toch ziet Balmer het wel gebeuren dat retailers de tablets online bij Microsoft kopen en vervolgens zelf in een fysieke winkel verkopen.

Lees meer over de Surface tablet voor Windows RT en de Surface tablet voor Windows 8 Pro.

Bronnen: Engadget, Techradar

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.