Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface tablets vanaf 26 oktober te koop

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2012, 14:49 CategorieHardware

Het was te verwachten aangezien Windows 8 vanaf 26 oktober wereldwijd te koop zal zijn, maar Microsoft’s nieuwe Surface tablets zullen vanaf die datum ook verkocht worden. In het jaarverslag laat het bedrijf voor het eerst een datum voor de lancering weten. Overigens zal de Surface tablet voor Windows 8 Pro wat lager op zich laten wachten.

Microsoft presenteerde vorige maand twee tablets; de Surface voor Windows RT en de Surface voor Windows 8 Pro. Het eerste model draait op een ARM processor en zal voornamelijk gericht zijn op consumenten. Het tweede model moet de zakelijke gebruikers aanspreken aangezien de tablet op het volledige Windows 8 besturingssysteem draait en beschikt over een Intel processor.

De Surface voor Windows RT zal direct na de lancering van het Windows 8 besturingssysteem te koop zijn, de Windows 8 Pro variant zal ongeveer drie maanden later verschijnen, begin 2013 dus. Opvallend genoeg is er over de prijzen van beide tablets nog niks bekend. Microsoft gaf eerder aan dat de prijzen competitief zullen zijn met vergelijkbare modellen, wat zou inhouden dat het Windows RT model een prijs tussen de 400 en 600 euro krijgt en het Windows 8 Pro model te koop zal zijn voor een prijs tussen de 600 en 900 euro.

Vorige week publiceerde een Zweedse website als eerste een aantal prijzen van de Surface tablets, variërend van 800 tot 1.800 euro. Toch is dit geen realistische indicatie aangezien de winkel inmiddels heeft laten weten hoge prijzen gebruik te hebben om mensen alvast te laten pre-orderen. Op de exacte prijzen is het dus nog even wachten. Microsoft heeft al wel aangegeven dat de Surface tablets in eerste instantie alleen via de eigen online shop te koop zullen zijn. Toch kunnen retailers de tablets ook hier bestellen en vervolgens zelf verkopen.

Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Surface voor Windows RT en de Surface voor Windows 8 Pro.

Bron: CNET

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.