Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mogelijke opvolger Sony Tablet S duikt op in de VS

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2012, 20:42 CategorieHardware

Sony heeft afgelopen jaar twee tablets geïntroduceerd, de 9.4 inch Tablet S en de Tablet P met twee 5.5 inch displays. Sinds de introductie van deze apparaten hebben we weinig meer van Sony gehoord, zelfs niet in het geruchtencircuit. Vandaag is er in de VS informatie opgedoken die toch doet vermoeden dat Sony binnenkort met een opvolger voor de Tablet S komt.

Vanmorgen is bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC een nieuw apparaat opgedoken dat gaat onder de naam Sony SGPT1211. In de omschrijving wordt gesproken over een Tablet Device en daarbij heeft het apparaat een modelnummer dat verdacht veel lijkt op het modelnummer van de Tablet S. Dit samen zou erop wijzen dat Sony binnenkort met een nieuwe, of wellicht aangepaste, tablet op de markt komt.

Meer informatie kunnen we helaas niet uit de documenten van de FCC halen. Het is dus onduidelijk of Sony voortborduurt op het aparte (opgevouwen magazine) design van de Tablet S en ook is het niet zeker dat dit nieuwe model op Android draait.

De Sony Tablet S was wat het design betreft een van de meest opvallende tablets van afgelopen jaar. Volgens Sony is het opgevouwen magazine design handig voor het lezen van boeken of het surfen op het web. De tablet beschikt verder over een dual-core Tegra 2 processor, een 9.4 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB aan werkgeheugen, twee camera’s en draait inmiddels (via een update) op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Meer informatie vind je in onze review van de Sony Tablet S.

Via: Liliputing

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.