Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nederlandse school verruilt iPad toch weer voor boeken

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2012, 18:58 CategorieHardware

De iPad wordt op steeds meer onderwijsinstellingen gebruikt als (gedeeltelijke) vervanging voor studieboeken en andere lesmaterialen en lesmethoden. Toch is een van de eerste scholen die compleet overstapte op de iPad nu al van gedachten veranderd. Het Hondsrug College in Emmen laat leerlingen weer de papieren studieboeken induiken na nog geen jaar met de iPad gewerkt te hebben.

Vorig jaar kreeg het Hondsrug College heel wat aandacht aangezien het een van de eerste scholen was die overstapte op een digitale vorm van lesgeven en studeren. De studieboeken van 700 leerlingen werden vervangen voor iPads en de school gaf aan dat alle leerlingen tot het einde van hun schoolloopbaan alleen nog de iPad zouden hoeven te gebruiken om te leren en huiswerk te maken.

Het blijkt nu toch allemaal net iets lastiger dan men vorig jaar verwachtte. De leerlingen worden volgens de school nog steeds uitgerust met een iPad maar moeten wel weer aan de slag met studieboeken. De reden hiervoor is dat er nog te weinig lesmateriaal (waaronder studieboeken) digitaal en in het Nederlands te verkrijgen zijn. Daarnaast zit de school vast aan een Europese aanbesteding en reeds gesloten contracten met uitgevers en distributeurs voor schoolboeken. De school is dus net wat de snel met het hele digitaal studeren en iPad verhaal aan de slag gegaan en heeft daarbij de beschikbaarheid van (goed) studiemateriaal niet meegenomen.

De Gelderse scholengemeenschap Het Streek is met eenzelfde project bezig en heeft reeds positieve ervaringen met het gebruik van tablets op school. Volgens Het Streek zijn leerlingen meer betrokken en presteren ze beter met een tablet.

Bron: DvhN

 • Delen:

Reacties

 1. Karim
  23 juli, 2012 om 13:39

  het lijkt mij sowieso beter om android tablets te gebruiken ipv ipads want met android zijn er meer mogelijkheden. kies dan bijv voor de acer a700 (liever infinity maarja €€€€), Met een hd-scherm is het makkelijker lezen en de a700 is ook niet de duurste tablet op de markt… lijkt me dus veel geschikter dan een ipad.

  • Thomas18GT
   23 juli, 2012 om 23:56

   Haha, we hebben het hier over kinderen.
   Iedereen kan met een iPad omgaan. Het is een feit dat een iPad gebruiksvriendelijker is dan een Android-tablet. Denk alleen al aan wat ze kunnen verprutsen als ze in het systeem komen, en dat is simpel met een app.

   Daarnaast, als er in de App Store van Apple al niet genoeg (studie)boeken zijn, hoe erg zal dat in de play store wel niet zijn..

  • Paul
   09 oktober, 2012 om 14:37

   Wat een onzin. De Apple iPad heeft een beter retina scherm dan welke Android tablet ook. Daarnaast heeft het een stabiel OS ten opzichte van Android en er zijn veel meer educatieve toepassingen voor de Apple iPad dan voor Android tablets. Tevens werkt lang niet alles op alle Android tablets omdat iedere fabrikant andere hard- en software varianten gebruikt waarbij Apple uniformiteit biedt door alle hard- en software aansturing vanuit Apple te regelen. Daarnaast is een Apple iPad veel gebruiksvriendelijker dan Android tablets waar je regelmatig moet zoeken waar een bepaalde instelling of functie zit omdat dit niet uniform is opgelost. En de Google Play Store is een onoverzichtelijke store met applicaties welke door Google niet of niet eens goed getest worden waardoor veel Android tablets onnodig crashen.

 2. karim
  09 oktober, 2012 om 14:58

  Oke is goed joh! …

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.