Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opvolger ViewSonic ViewPad E70 duikt op in de VS

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2012, 12:25 CategorieAndroid

Afgelopen week maakte ViewSonic bekend dat de in februari gepresenteerde tablet line-up geschrapt zal worden omdat de apparaten niet concurrerend genoeg zijn. Onder meer de ViewPad E70 en G70 komen hierdoor te vervallen. Toch hoeven we niet lang te wachten op nieuwe modellen. In de VS is bij de FCC keuringsinstantie reeds een opvolger van de E70 tablet gespot.

De ViewSonic ViewPad E72 beschikt over een aantal belangrijke verbeteringen die de tablet wel beter tegenover de concurrentie zetten, mits aantrekkelijk geprijsd. Zo beschikt de 7 inch tablet over een resolutie van 1.024 bij 600 pixels in plaats van de 800 bij 480 pixels, is het werkgeheugen uitgebreid van 512MB naar 1GB en is het opslaggeheugen uitgebreid van 4GB naar 8GB. Ook het design is iets waardoor de tablet een elegantere look gekregen heeft.

Verder zijn de specificaties grotendeels hetzelfde als die van de ViewPad E70. Zo krijg je een 1GHz Cortex A9 dual-core processor, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde, een microUSB poort en een miniHDMI uitgang. Qua software beschikt de ViewPad E72 over Android 4.0 Ice Cream Sandwich met de mogelijkheid de ViewScene 3D interface te gebruiken.

Wanneer de tablet in Nederland verschijnt en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.