Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Productieproblemen voor Microsoft’s Surface tablets’

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2012, 15:32 CategorieHardware

Vol trots kondigde Microsoft vorige maand haar eerste eigen tablets aan in de vorm van twee Surface modellen. Een van de unieke features van deze tablets is de sterke en lichte magnesium behuizing, iets wat we nog niet eerder bij tablets terugzagen. Toch lijkt de keuze voor dit materiaal nu voor productieproblemen te zorgen waardoor de tablets wellicht vertraging oplopen.

Volgens Digitimes bevestigen diverse bronnen dat de massaproductie van de Surface tablets alles behalve soepel loopt. De productie van de magnesium behuizing zou namelijk lastiger te produceren zijn dan een compleet aluminium behuizing. Het percentage tablets dat van de band rolt en aan de hoge standaarden van Microsoft voldoet zou op dit moment dan ook erg laag zijn. Hierdoor kan het doel van 5 miljoen verscheepte tablets voor het einde van dit jaar in gevaar komen. Het probleem zit hem in het feit dat geen enkele fabrikant Microsoft de garantie heeft kunnen geven om de gewenste productieaantallen te halen en dan ook nog te voldoen aan de hoge eisen.

De Surface voor Windows RT tablet zou tegelijk met de lancering van Windows 8 gelanceerd moeten worden. Gisteren heeft Microsoft bekendgemaakt dat de eerste Windows 8 producten en de Windows 8 softwarepakketten eind oktober in de winkels zullen verschijnen. De Surface voor Windows 8 Pro zou drie maanden later op de markt moeten verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.