Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qantas gaat vliegtuigen uitrusten met iPads

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2012, 17:54 CategorieApple

Mocht je binnenkort met de Australische vliegtuigmaatschappij Qantas vliegen dan is de kans groot dat je een iPad tot je beschikking hebt gedurende de vlucht. Qantas gaat namelijk de Boeing 767 modellen uitrusten met de populaire tablet van Apple en inzetten als compleet entertainmentsysteem. Zo krijg je toegang tot meer dan 200 uur aan video en muziek.

Qantas heeft de afgelopen maanden al getest met de iPad in een klein aantal vliegtuigen en dit is zeer succesvol gebleken. Niet alleen is de iPad een compleet apparaat waarop passagiers toegang krijgen tot veel verschillende media, ook heeft de iPad als voordeel dat deze voor brandstofbesparing kan zorgen. De ‘zware’ entertainmentsystemen die normaal gesproken aan boord gebruikt worden komen namelijk te vervallen. Ook piloten worden sinds kort uitgerust met een iPad. De papieren documenten met vluchtgegevens en handleidingen komen hierdoor te vervallen.

Voor het einde van dit jaar moeten alle Boeing 767 vliegtuigen uitgerust zijn met iPads. Dit komt neer op in totaal meer dan 5.000 tablets die van Apple gekocht worden.

  • Delen:

Reacties

  1. Tom
    25 juli, 2012 om 20:20

    Zit momenteel in Turkije en op de heenreis werd ons ook een iPad aangeboden. Dit in een redelijk klein vliegtuig van Corendon. De introductieprijs was 6 euro.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.