Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm lanceert 1300 dollar kostende quad-core tablet voor ontwikkelaars

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2012, 11:10 CategorieHardware

Qualcomm heeft een eigen tablet gelanceerd die speciaal gericht is op ontwikkelaars. Het Snapdragon S4 Pro mobile development platform maakt gebruik van Qualcomm’s eerste APQ8064 quad-core chip die bestaat uit vier Krait-cores met een kloksnelheid van 1.5GHz en een Adreno 320 grafische processor. De tablet wordt aangeboden aan ontwikkelaars voor 1.299 dollar.

De tablet maakt gebruik van het Android 4.0 Ice Cream Sandwich besturingssysteem en beschikt over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Verder is het apparaat voorzien van 2GB LPDDR2 RAM, 32GB aan opslaggeheugen, een vingerafdrukscanner, twee microUSB poorten, een microSD card reader en een 13 megapixel camera aan de achterzijde met LED flitser.

Natuurlijk is men gelijk aan de slag gegaan met de tablet om te zien of die quad-core processor wel overeind blijft staan tegenover de concurrentie. Uit benchmark resultaten van onder meer Engadget en AnandTech blijkt dat Qualcomm een zeer krachtige chip heeft weten te ontwikkelen die de concurrentie achter zich laat. Zo is de APQ8064 een stuk sneller dan de quad-core Tegra 3 processor in de Transformer Pad Infinity en Nexus 7, en ook de Samsungs Exynos 4412 processor moet de Qualcomm chip voor zich dulden. In de off-screen benchmarks staat overigens de iPad 3 nog steeds bovenaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.