Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Belkin Keyboard Folio voor de derde generatie iPad

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2012, 16:59 CategorieAccessoire reviews

In deze accessoire review bekijk ik de Belkin Keyboard Folio voor de nieuwste, derde generatie iPad. Dit is een hoes die niet alleen een beetje bescherming biedt maar het meteen combineert met een Bluetooth toetsenbord. In dit artikel vind je mijn uitgeschreven ervaringen en een uitgebreide review video.

Video review Belkin Keyboard Folio

Review Belkin Keyboard Folio

Ik heb al een paar keer eerder een review van een keyboard voor de iPad gemaakt maar dit is de eerste keer dat ik een review kon maken van een keyboard gecombineerd met een folio-style hoes. De Belkin Keyboard Folio is gemaakt van een zwart kunstof dat voor mijn vingertippen aanvoelt als en hybride tussen canvas en rubber. Er zijn geen harde delen (op het keyboard zelf na) in de hoes. Het design lijkt nog het meest op het design van Apple’s hoes voor de eerste generatie iPad. Net als bij die hoes wordt die iPad op zijn plek gehouden door een paar randen om het scherm heen met een extra flap om de ‘open’ kant dicht te maken.

Het keyboardje zit aan de flap maar kan losgetrokken worden. Deze zit namelijk vast met wat klittenband. Zover ik in kan schatten is het wel een hogere kwaliteit klittenband dan de eerste associatie die de meeste mensen bij het lezen van deze term hebben. Via Bluetooth is er verbinding met de iPad en dat werkt zoals verwacht. Via instellingen op de iPad kan er makkelijk verbinding gemaakt worden en daarna zal iedere keer dat je het keyboard aanzet automatisch verbinding gemaakt worden. Helaas bleek de aan/uit knop van deze hoes niet heel erg betrouwbaar te zijn. ik heb het meerdere malen niet voor elkaar gekregen het keyboard UIT te zetten. Dit is erg vervelend want op het moment dat er verbinding is met de hoes zal je op de iPad geen on-screen toetsenbord vinden. Op dag 2 van het testen ging het echter een stuk beter en heb ik het probleem niet kunnen herhalen.

Belkin heeft voor een toetsenbord lay-out gekozen waar zowel een numerieke als functietoetsen rij is opgenomen. Door al deze ‘extra’ toetsen blijft er natuurlijk minder ruimte over voor de echt belangrijke toetsen. De toetsen op dit keyboard zijn dus vrij klein. We moeten overigens niet vergeten dat het design beperkt is door de afmetingen van de iPad zelf en het feit dat hij ook nog in een hoek neergezet moet worden. De kleine toetsen hebben ook niet een erg fijne aanslag. Het voelt allemaal wat slapjes aan het het maakt helaas ook geen fijn klikkend geluid.

De combinatie tussen het toetsenbord en de gebruikte materialen van de hoes maakt het een weinig fraai pakket. Deze hoes voegt naast wat gewicht ook in ruime mate aan de afmetingen toe. De iPad zelf even kort gebruiken zonder dat je een essay (of een review) aan het tikken bent is ook niet echt fijn, tenzij je het toetsenbord los trekt maar dat is een extra stap die je snel tegen gaat staan. Deze hoes is op verschillende plekken op het internet te koop, voor een bedrag tussen de 70 en 120 euro.

De Belkin Keyboard Folio is onder meer te koop bij Tabletcenter.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.