Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Belkin Storage Folio Plus voor de derde generatie iPad

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2012, 20:06 CategorieAccessoire reviews

In deze accessoire review bekijk de de Belkin Storage Plus Folio voor de nieuwste (derde generatie) iPad. Dit is een hoes/cover die niet alleen een beetje bescherming biedt maar het meteen combineert met een extra opbergmogelijkheid. Deze hoes is verkrijgbaar bij verschillende winkels voor prijzen van 35 tot 50 euro.

Video review Belkin Storage Folio

Review Belkin Storage Folio

De Storage Folio Plus is gemaakt van nylon en rubber, de binnenvoering lijkt daar zelfs een soort hybride van te zijn. De iPad wordt op zijn plaats gehouden door een frame met waar de vier hoeken van de iPad in vastklikt. Waar bij veel soortgelijke hoezen dit frame gemaakt is van een hard plastic is er door Belkin in dit geval voor rubber gekozen. Deze keuze heeft als voordeel dat het een stuk onwaarschijnlijker is dat het frame scheurt of knapt maar daar staat tegenover dat het ook minder rigide is en dus iets minder bescherming biedt.

Alle aansluitingen en de camera zijn in hoezen met een dergelijk ontwerp altijd goed bereikbaar en ook deze Belkin is daar geen uitzondering op. Doordat de iPad alleen via de hoeken op zijn plaats wordt gehouden is er dus niets wat in de weg zit voor bijvoorbeeld de dock-connector of koptelefoon aansluiting.

De flap die de voorkant van de iPad beschermt heeft een extra vak dat dicht gehouden wordt door klittenband. In dit vak kun je verschillende accessoires kwijt zoals bijvoorbeeld koptelefoon en styli. Of misschien wil je graag je mobiel en een klein notitieblokje meeslepen. De iPad met cover wordt er natuurlijk niet dunner en lichter van. Als het vak ook maar iets gevuld is merk je dat het onmogelijk is de iPad plat op tafel te leggen, maar in principe is dat natuurlijk logisch.

Doordat er een vouw zit in de voorste flap kan de Belkin Storage Folio Plus in twee stand posities gezet worden, de bekende mediapositie en de typepositie. De laatste is erg stabiel maar de eerste helaas niet. De keuze voor nylon en rubber zorgt dat er veel ruimte/speling is in de media positie en bij aanraking kan de iPad vrij gemakkelijk omvallen.

Al met al vind ik het een hoes met wat kuren. Het ultra simpele design is weinig charmant en maakt het totaalpakket een stuk dikker en zwaarder, en hoewel het een probleem oplost maakt deze hoes de iPad een stuk lastiger te gebruiken. Tijdens normaal gebruik zul je hem vaak te dik vinden, één van de standposities is niet stabiel en de keuze voor relatief goedkope materialen maakt de iPad een stuk minder chique. Maar, je hebt wel altijd je oordopjes en een stylus bij je, dat dan weer wel.

De Belkin Storage Plus Folio is onder meer te koop bij Tabletcenter.

 • Delen:

Reacties

 1. Joyce
  16 augustus, 2012 om 18:18

  Heeft deze hoes ook een magneet zodat je ipadscherm automatisch aan en uit gaat als je de hoes open maakt?

  • Sam Rijver
   16 augustus, 2012 om 19:42

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.