Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Miniot Mk2 cover voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2012, 13:49 CategorieAccessoire reviews

Ik vind bijna alle iPad accessoires interessant en leuk om te reviewen maar ook ik heb mijn persoonlijke voorkeuren, sommige dingen vind ik toffer dan andere. De cover die we in deze review zullen bekijken is een van die accessoires die voor mij extra interessant is. De Miniot Mk2 is namelijk een houten Smart Cover alternatief, een enorm gave combinatie tussen moderne techniek en natuurlijke materialen.

Miniot

Miniot is een Nederlands bedrijf en aangezien ze gevestigd zijn in Noord-Holland leek het me erg leuk om eens te gaan kijken, om wat meer over hun producten te leren en natuurlijk om een cover te regelen voor een review. Meteen had ik leuk contact met de mensen van Miniot en kon ik een afspraak maken om te komen kijken. Natuurlijk ben ik daar niet zonder camera heengegaan en heb ik een paar beelden opgenomen. Miniot heeft een bijzonder product dat volledig zelf gemaakt wordt, met gereedschap dat deels door Miniot zelf ontwikkeld is. Daardoor is het logisch dat ik niet al te veel heb mogen tapen maar er zijn een paar shots van het productieproces die je in de onderstaande video review kan terugzien.

Video Review

Een volledig van hout gemaakte cover dus. De cover uit deze review van mahonie maar de Mk2 is op dit moment verkrijgbaar in 7 verschillende houtsoorten:

 • Esdoorn
 • Padouk
 • Eiken
 • Smoked (gerookt?) eiken
 • Kersen
 • Mahonie

Het aanbod wil nog wel eens veranderen want die is afhankelijk van beschikbaarheid van het hout. Het basismodel van de Mk2 is verkrijgbaar voor ongeveer 90 euro maar er zijn mogelijkheden tot meer personalisatie en keuzemogelijkheden voor het gebruik van meer dan één soort hout per cover. Die extra mogelijkheden brengen ook extra kosten met zich mee.

In plaats van 3 ribben zoals Apple’s Smart Cover heeft Miniot’s cover 11 smalle ribben. De v-vorm tussen elk stuk hout maakt het mogelijk de cover op te rollen en te gebruiken in verschillende standposities. Net als de meeste fabrikanten zegt Miniot dat er 3 posities zijn; 2 bruikbare en die rare positie waar je de iPad rechtop kan zetten. Zowel de type- als mediapositie werken prima en de iPad staat erg stabiel. De gebruikte magneten in deze cover zijn sterk en doen niets onder voor de magneten die door Apple gebruikt worden, ik heb zelfs het gevoel dat ze wat sterker zijn. Als je cover eenmaal oprolt zit het erg stevig vast en de losse kant van de cover komt niet zomaar los van het scherm, handig bij bijvoorbeeld vervoer. 

Ik was erg verbaasd toen ik doorkreeg dat de mahonie versie die ik hier heb lichter is dan Apple’s Smart Cover. Natuurlijk hebben verschillende soorten hout een verschillend gewicht dus deze opmerking kan zomaar niet voor iedere cover opgaan. De houten cover is ook niet gek veel dikker dan een Smart Cover maar toch voelt het allemaal een stuk steviger aan dan het rubberige plastic en aluminium van Apple, een duidelijk voordeel van hout. Omdat de cover van hout gemaakt is werkt het wel door, enorme temperatuursverschillen kunnen dus leiden tot het kromtrekken van het hout. Ik heb de cover nu een paar dagen in gebruik en overdag heb ik airco aan maar de iPad en cover zijn ook tussendoor een paar uur buiten geweest, in flinke temperatuurverschillen. Ik heb tot nu toe nog geen problemen met het werken van het hout ondervonden.

Het scherm is dus goed beschermd maar de achterkant van de iPad niet. In het filmpje laat ik zien dat Miniot’s Mk2 prima te gebruiken is in combinatie met een back cover, afhankelijk van het model dat je hebt kan je de iPad wel of niet helemaal plat neerleggen. Ik zie het niet als een enorm probleem, omdat ik denk dat de meeste mensen – net als ik – de cover gewoon op zal rollen en de iPad in de type positie neer zal leggen.

Tijdens mijn bezoek heb ik gezien hoe deze covers gemaakt worden en er zit verbazingwekkend veel innovatie en techniek achter deze cover. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit model solide is en lang mee zal gaan. Natuurlijk heeft Miniot ook geleerd van hun eerste model want daar leken wat problemen mee te zijn, die zijn allemaal opgelost tijdens ontwikkelen van de Mk2. Al met al een erg mooi en chique product van Nederlandse bodem, gemaakt door een erg leuk familiebedrijf. Een absolute aanrader. Ik baal er zelfs een beetje van dat we de ‘regel’ hebben dat we de producten die we reviewen ook weer weggeven… Ik zal dus zelf zo’n ding moeten gaan kopen want ik ben fan. Nu nog een keuze maken tussen mahonie, padouk en cherry. Hmmmm.

Weggeef actie

De cover uit deze review is beschikbaar gesteld door Miniot. In samenwerking met Miniot geven we het voor deze review gebruikte product weg.

Doe via onderstaande widget mee met onze weggeef actie (zet ad-block uit om de widget te zien). Je kunt meedoen met je Facebook account of via e-mail. Je hebt dan 1 entry in de actie. Via de widget kan je door wat andere hoepels springen om meer entries te verdienen.

Deze weggeef actie is afgelopen

De winnaar van de cover uit deze review is B. Snoeker (check je e-mail). Iedereen bedankt weer voor het meedoen!

 • Delen:

Reacties

 1. ognjen
  01 juli, 2012 om 18:19

  Mooie review. Zou ik deze coover ook voor mijn transformer infinty kunnen gebruiken? Zo ja waar kan ik me melden om mee te doen met deze actie.

  • Sam
   01 juli, 2012 om 18:22

   Deze cover is er alleen voor de iPad. Meedoen kan via de widget in bovenstaande post.

 2. Omar
  27 november, 2012 om 17:09

  Hoi Sam,

  Je hebt een fijne stijl van reviewen, thanks!
  Ik wil graag een MK2 cover kopen. Ben wel aan het twijfelen tussen mahonie en (gewoon) eiken.
  Wat kun je me vertellen over de eiken versie?
  Heb je toevallig ook foto’s van de eiken cover?
  Welk houtsoort heb je zelf?
  Alvast bedankt,
  Omar

  • Sam Rijver
   27 november, 2012 om 17:22

   Degene die je op het filmpje en foto’s zag was van mahonie. Eiken is wat lichter. Helaas geen materialen meer van anders dan je in het filmpje en in het artikel ziet. Eiken is gewoon een stuk lichter en naar mijn mening heel mooi voor een witte iPad, ik zou voor zwarte iPad de mahonie persoonlijk kiezen.

   • Omar
    02 december, 2012 om 20:58

    Nog iets, hoe zit het met de scharnier van de MK2 cover, is het stevig, duurzaam? Op de foto’s die ik heb gezien lijkt het namelijk vrij dun en fragiel…

   • Sam Rijver
    03 december, 2012 om 9:38

    Ook die is van hout gemaakt, stevig zag. Zelfs al zou het verkeerd gaan dan heeft Miniot een perfecte klantenservice. Een vriend van mij heeft laatst nog een besteld en is er super tevreden over.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.