Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

RIM komt volgend jaar met nieuwe 10 inch PlayBook tablet

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2012, 13:17 CategorieHardware

RIM heeft het moeilijk de laatste tijd. Het bedrijf heeft te maken met slechte resultaten en een flink kelderend marktaandeel. Daarbij is de vorig jaar gelanceerde PlayBook tablet geen groot succes gebleken. De meest recente domper is dat RIM het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem heeft moeten uitstellen tot 2013. Maar, wellicht is er toch nog licht aan het einde van de tunnel.

De website BlackBerrrOS heeft een interne roadmap van de fabrikant in handen gekregen met daarin producten die de komende maanden gelanceerd zullen worden. Eén van deze producten is een 10 inch tablet met de codenaam Blackforest (128). Er gaan al langer geruchten over een Blackforest tablet met een 10 inch display maar RIM zou de plannen hiervoor uitgesteld hebben om zich eerst te richten op de uitrol van BlackBerry 10 OS. Het nummer 128 zou kunnen staan voor de hoeveelheid opslaggeheugen. 128GB namelijk het dubbele van 64GB en daarbij haalde de fabrikant afgelopen maand de 16GB PlayBook nog uit het assortiment aangezien de modellen met meer opslagruimte meer waarde bieden voor haar klanten.

Kijkend naar de afmetingen van de Blackforest zou RIM kunnen kiezen voor een andere beeldverhouding. De PlayBook 4G tablet die links te zien is heeft namelijk een 16:9 beeldverhouding en ziet er een stuk smaller uit. Dat brengt ons overigens ook gelijk op het andere tablet nieuwtje uit de roadmap. De BlackBerry PlayBook 4G, welke we al vaker voorbij hebben zien komen, zal eind dit jaar nog op de markt verschijnen. Dit model beschikt onder meer over een snellere processor dan de huidige PlayBook en krijgt ook NFC ondersteuning.

Het laatste wat we uit de roadmap kunnen halen is dat de huidige PlayBook ergens in het eerste of tweed ekwartaal van 2013 voorzien zal worden van een BlackBerry 10 software update. Laten we hopen dat 2013 dan het jaar wordt dat RIM weer in positieve zin van zich laat horen met een paar fraaie producten.


€ 99,00

op werkdagen voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.