Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 10.1 met 2GB RAM en 1.4GHz quad-core CPU

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2012, 10:47 CategorieHardware

Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy Note 10.1 niet lang meer op zich zal laten wachten. Gisteren dook de eerste officiële commercial al op en vandaag zegt The Brave Post een van de eerste modellen in handen te hebben gehad voor een unboxing. Nou is de unboxing op zich niet bijzonder interessant maar wel het feit dat de Galaxy Note 10.1 zou beschikken over 2GB aan werkgeheugen.

The Brave Post heeft diverse foto’s en een paar video’s (van matige kwaliteit) van de Galaxy Note 10.1 gemaakt maar het zijn de specificaties die een stuk belangrijker zijn. Samsung heeft de tablet sinds de presentatie afgelopen februari flink aangepast. Zo wisten we al dat de 1.4GHz dual-core processor vervangen is voor een 1.4GHz quad-core processor en dat Samsung de mogelijkheid heeft ingebouwd om de S-Pen stylus in de behuizing weg te stoppen. Iets wat we voor het eerst horen is dat Samsung het werkgeheugen van 1GB uitgebreid heeft naar 2GB. Dit zou de Galaxy Note 10.1 de eerste Android tablet met 2GB aan RAM maken. Ook de Huawei MediaPad 10 FHD beschikt over 2GB aan werkgeheugen maar deze wordt in oktober pas op de markt verwacht.

De Galaxy Note 10.1 beschikt verder over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een microSD card reader om het geheugen van 16GB/32GB/64GB uit te breiden, een USB poort, Bluetooth en ondersteuning voor de S-Pen stylus. Qua software is de tablet uitgerust met Android 4.0 Ice Cream Sandwich en Samsung’s TouchWiz interface.

De verwachting is dat Samsung de Galaxy Note 10.1 op 15 augustus tijdens een speciaal Galaxy evenement of tijdens IFA 2012 eind augustus opnieuw zal lanceren.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.