Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung komt in oktober met een Windows RT tablet’

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2012, 20:30 CategorieHardware

Het moment dat Microsoft Windows 8 officieel zal lanceren komt steeds dichterbij en dat is vooral ook interessant omdat we niet lang daarna de eerste Windows 8 tablets kunnen verwachten. Tijdens Computex 2012 toonden de grotere fabrikanten als Acer, Toshiba en ASUS al een aantal Windows 8 producten, maar over Windows RT tablets horen we maar weinig.

ASUS (Tablet 600) en Microsoft zelf (Surface tablet) zijn tot op heden de enige fabrikanten die daadwerkelijk een Windows RT tablet met ARM processor aangekondigd hebben. We hebben wel prototypen van andere fabrikanten voorbij zien komen maar nog niks dat ook daadwerkelijk in de getoonde vorm dit jaar gelanceerd zal worden. Volgens bronnen van BusinessWeek zou Samsung zich in ieder geval bij het rijtje van ASUS en Microsoft aansluiten aangezien de fabrikant momenteel een Windows RT tablet in ontwikkeling heeft.

Volgens de bronnen van het verhaal moet Samsung’s eerste Windows RT tablet in oktober van dit jaar, de maand waarin Windows 8 waarschijnlijk gelanceerd wordt, uitgebracht worden. In eerste instantie mogen alleen Nvidia, Qualcomm en Texas Instruments ARM processors leveren voor Windows tablets dus Samsung kan geen gebruikmaken van haar eigen chips. Om deze reden zou het merk gekozen hebben voor een samenwerking met Qualcomm. Overige specificaties en een mogelijke prijs worden helaas niet genoemd.

Over andere Windows RT tablets hebben we alleen nog maar geruchten vernomen. Zo zouden onder meer Dell, Toshiba en Acer met plannen hebben maar lijken deze uitgesteld tot 2013. HP heeft onlangs nog aangegeven zich voorlopig alleen op Windows tablet met een Intel processor te richten.

Wil je meer weten over het nieuwe besturingssysteem van Microsoft en de verschillende versies die er gelanceerd worden? Lees dat het artikel ‘Wat is het verschil tussen Windows 8 en Windows RT‘.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.