Samsung werkt aan 11.8 inch tablet met Retina resolutie display

31 juli 2012 1 Minuut 4 Reacties
Samsung-11-inch-WQXGA

Het kan zijn dat je deze titel als eens eerder voorbij hebt zien komen. Sinds eind vorig jaar gaan er namelijk geruchten dat Samsung een 11.6 inch tablet in ontwikkeling heeft met een resolutie die te vergelijken valt met de resolutie van de nieuwe iPad. Inmiddels gaat het niet meer om geruchten aangezien rechtbank documenten aantonen dat Samsung inderdaad aan een dergelijke tablet werkt.

In de rechtszaak tussen Apple en Samsungin het Amerikaanse Californië zijn vandaag verschillende documenten openbaar gemaakt waarin verwezen wordt naar een tablet met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Met een dichtheid van 256 pixels per inch zou dit dicht genoeg bij de 264 pixels per inch van de iPad in de buurt komen om Retina genoemd te mogen worden. De tablet is wel een stuk groter dan de iPad met een formaat van maar liefst 11.8 inch.

Het model heeft in onderstaande tabel de naam P10 meegekregen en beschikt over een 16:10 beeldverhouding. Begin dit jaar was de verwachting dat Samsung een hoge resolutie tablet tijdens het Mobile World Congres in Barcelona zou onthullen maar daar bleef het opvallend stil wat dit betreft. Wellicht dat Samsung de presentatie komende maand gepland heeft staan. De fabrikant heeft namelijk voor 15 augustus een Galaxy evenement aangekondigd en eind augustus gaat de IFA 2012 beurs van start.

Reacties (4)