Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung werkt aan 11.8 inch tablet met Retina resolutie display

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2012, 10:49 CategorieHardware

Het kan zijn dat je deze titel als eens eerder voorbij hebt zien komen. Sinds eind vorig jaar gaan er namelijk geruchten dat Samsung een 11.6 inch tablet in ontwikkeling heeft met een resolutie die te vergelijken valt met de resolutie van de nieuwe iPad. Inmiddels gaat het niet meer om geruchten aangezien rechtbank documenten aantonen dat Samsung inderdaad aan een dergelijke tablet werkt.

In de rechtszaak tussen Apple en Samsungin het Amerikaanse Californië zijn vandaag verschillende documenten openbaar gemaakt waarin verwezen wordt naar een tablet met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Met een dichtheid van 256 pixels per inch zou dit dicht genoeg bij de 264 pixels per inch van de iPad in de buurt komen om Retina genoemd te mogen worden. De tablet is wel een stuk groter dan de iPad met een formaat van maar liefst 11.8 inch.

Het model heeft in onderstaande tabel de naam P10 meegekregen en beschikt over een 16:10 beeldverhouding. Begin dit jaar was de verwachting dat Samsung een hoge resolutie tablet tijdens het Mobile World Congres in Barcelona zou onthullen maar daar bleef het opvallend stil wat dit betreft. Wellicht dat Samsung de presentatie komende maand gepland heeft staan. De fabrikant heeft namelijk voor 15 augustus een Galaxy evenement aangekondigd en eind augustus gaat de IFA 2012 beurs van start.

Kijkend naar de specificaties kunnen we weinig opmaken uit de rechtbank documenten maar volgens de laatste geruchten zou de tablet in ieder geval voorzien zijn van Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem en een krachtige dual-core Exynos 5250 2GHz processor.

Via: The Verge

 • Delen:

Reacties

 1. heico
  31 juli, 2012 om 11:37

  very funny ,het is eigelijk een gevecht van apple tegen andriod(google) en niet tegen samsung dat is wel duidelijk nu,ik heb dat gisteren op de bbc gezien.je kon zien hoe de super hero van apple zei dat hij er alles aan zou doen zo lang hij in leve was om adriod te stoppen.nu leefd de man niet meer maar de story gaat door.grappige mensen die amerikanen .

 2. Michiel
  31 juli, 2012 om 11:46

  Om Retina genoemd te mogen worden? Apart, Retina is een naampje dat Apple heeft gegeven aan haar hoge resolutiescherm. Als Apple nu gaat mutsen dat het Samsung scherm een Retina scherm is en daarom verboden moet worden steek ik mijn iPad in de fik, want dat zou hetzelfde zijn als wanneer de eerste TVbouwer met een full HD scherm de 2e zou aanklagen voor ‘slaafs copieren’

  • Martijn Chel
   31 juli, 2012 om 11:54

   Haha, ja dat klinkt wellicht net verkeerd. Het gaat meer om het feit dat het volgens de Apple standaarden binnen Retina valt.

 3. a
  31 juli, 2012 om 12:39

  2 ghz dual core?

  De snelste dual core voor tablets waar ik tot dusver van heb gehoord.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.