Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Steeds meer bedrijven in België gebruiken tablets

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2012, 12:37 CategorieOnderzoek

Uit recent onderzoek van Computer Profile blijkt dat de tablet aan populariteit wint bij Belgische bedrijven. Het onderzoeksbureau ging bij 3.000 bedrijven langs en vroeg naar het gebruik van nieuwe toestellen en technologieën. Inmiddels gebruikt 12 procent van de bedrijven in België bewust tablets voor zakelijke doeleinden. Dit lag een jaar eerder nog op 7 procent.

De stijging in het zakelijke tablet-gebruik is in alle sectoren duidelijk te zien, met uitzondering van de gezondheidssector. Het gebruik van tablets in deze sector is van 8 procent gestegen naar 8.5 procent. Een opvallend kleine stijging dus voor een sector waar technologische ontwikkelingen vaak snel opgepakt worden. De grootste groei is te zien in sectoren als educatie, financiële dienstverlening, transport, groothandel en retailers.

Niet geheel verrassend is dat de iPad nog steeds de meest populaire tablet is in de zakelijke markt. Zo’n 78 procent van de zakelijke tablets is een iPad. Dat is overigens wel minder dan een jaar eerder. Toen lag het percentage iPads op 85 procent. De overige 22 procent wordt verdeeld onder een groot aantal tablets. De meest populaire ‘overige’ fabrikanten zijn HP, Panasonic, Samsung, Fujitsu en Dell.

Via: ZDnet

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.