Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet gebruikers zetten PC vaker uit

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2012, 11:34 CategorieHardware

Dat de PC en de laptop het zwaar hebben sinds de komst van de tablet is inmiddels wel duidelijk. Steeds vaker verschijnen er onderzoeken waaruit blijkt dat consumenten de simpele taken als browsen, gamen en mailen uitvoeren op een tablet. Een nieuw onderzoek van Gartner toont aan dat tablet gebruikers de PC in het weekend 20 procent minder gebruiken.

Gartner vroeg bezitters van een tablet in de VS, de UK en Australië naar het dagelijkse gebruik van de tablet, de PC en de smartphone. Hieruit bleek dat de PC in het weekend 20 procent minder gebruikt wordt sinds de aankoop van een tablet. De tablet wordt daarnaast het meest gebruikt voor het lezen van e-mail berichten (81 procent), terwijl 69 procent nieuws leest, 63 procent de weersvooruitzichten bekijkt, 62 procent de sociale media bijwerkt en 60 procent games speelt.

Een andere opvallende conclusie van het onderzoek is dat meer dan 50 procent van de tablet eigenaren de voorkeur geeft aan het lezen van nieuws, magazines en boeken op een digitaal display. Teksten op papier lezen wordt dus steeds minder populair. Een op de drie respondenten gebruikt de tablet dan ook om boeken te lezen, 13 procent geeft de voorkeur aan de laptop en 7 procent gebruikt de smartphone om een boek te lezen.

De tablet wordt volgens Gartner heeft meest gebruikt in de huiskamer (87 procent), gevolgd door de slaapkamer (65 procent) en  de keuken (47 procent). Het moment dat de tablet het meest gebruikt wordt is door de weeks in de avond. In het weekend neemt het gebruik af aangezien mensen vaker buiten de deur zijn. Een andere opvallende conclusie is dat 45 procent van de respondenten aangeeft de tablet niet te delen met anderen. Daaruit zouden we kunnen concluderen dat de tablet bijna net zo persoonlijk is als de mobiele telefoon.

Daarbij geven de respondenten aan dat in de toekomst apparaten als de TV, PC, de tablet en de smartphone allemaal nog belangrijk zullen blijven maar dat de situatie of de uit te voeren taak bepaalt welk apparaat de voorkeur krijgt. Er zal dus niet één apparaat compleet vervangen worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.