Toch Android 4.1 Jelly Bean voor de ASUS Transformer TF101 en Slider SL101?

17 juli 2012 2 Minuten 9 Reacties
ASUS-Eee-Pad-Transformer

Vorige week maakten wij melding van een interessant nieuwtje dat ASUS tijdens de persbijeenkomst op vrijdag bekendmaakte. De fabrikant gaf namelijk aan dat de Transformer Prime TF201 en nieuwe modellen een update naar Android 4.1 Jelly Bean konden verwachten, iets wat veel gebruikers natuurlijk graag wilden horen. Maar, hoe zit het met de Transformer TF101 en Slider SL101?

Toen ASUS vorige week aangaf dat de Transformer Prime TF201 en nieuwe modellen de update zouden krijgen maakten wij daar uit op dat de oudere modellen deze keer overgeslagen zouden worden. De Eee Pad Transformer TF101 en de Eee Pad Slider SL101 werden immers helemaal niet genoemd, ASUS had het alleen over de nieuwe modellen. Op zich geen vreemde conclusie van ons dacht ik zo. Blijkbaar toch wel.

Nadat wij vrijdag het bericht over de updates plaatsten regende het reacties op allerlei fora, social media en bij ASUS zelf. Ook namen diverse websites de informatie over, net als wij volledig in de veronderstelling dat ASUS datgene bedoelde wat letterlijk gezegd werd. Helaas bedoelde de fabrikant dus blijkbaar iets anders. De Duitse tak van ASUS laat via Facebook namelijk weten dat het bevestigen van de Jelly Bean update voor de TF201, Transformer Pad TF300T en Transformer Pad Infinity TF700T helemaal niet betekent dat de TF101 en de SL101 de update niet krijgen. Kortom, wij hebben het verkeerd geïnterpreteerd volgens ASUS.

Mijn mening is dat een grote fabrikant als ASUS gewoon duidelijk moet zijn in de communicatie zodat deze misverstanden niet kunnen ontstaan. Wanneer je als fabrikant aangeeft dat bepaalde modellen een update zullen krijgen lijkt het mij vrij logisch dat de modellen die je niet noemt geen update krijgen. Maar, het mooie is dat ASUS nog steeds niet met zekerheid wil zeggen dat de TF101 en SL101 een update gaan krijgen. Het lijkt erop dat de fabrikant er nog omheen draait en een slag om de arm wil houden, wellicht door de grote hoeveelheid (negatieve) reacties op het nieuws. Op Facebook geeft ASUS dan ook aan; “Zoals het er nu uitziet kunnen gebruikers een update verwachten.” Kortom, dat is geen bevestiging.

ASUS speelt hier natuurlijk een spelletje aangezien het pas op het laatste moment bekend zal worden wanneer de oudere modellen geen update krijgen. Op die manier kan ASUS rustig zeggen dat de tablets alweer 1.5 jaar oud zijn en dat het dus een logische keuze is. Maar, laat ik niet al te negatief zijn en hopen dat het inderdaad gewoon slechte communicatie is en dat ook de oudere modellen de update alsnog kunnen verwachten.

Mocht je absoluut een Jelly Bean tablet willen hebben dat kun je binnenkort naar de winkel voor de ASUS Nexus 7. Meer informatie over de verbeteringen en nieuwe functies lees je in het artikel over Android 4.1 Jelly Bean.

Reacties (9)