Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toch Android 4.1 Jelly Bean voor de ASUS Transformer TF101 en Slider SL101?

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2012, 12:21 CategorieAndroid

Vorige week maakten wij melding van een interessant nieuwtje dat ASUS tijdens de persbijeenkomst op vrijdag bekendmaakte. De fabrikant gaf namelijk aan dat de Transformer Prime TF201 en nieuwe modellen een update naar Android 4.1 Jelly Bean konden verwachten, iets wat veel gebruikers natuurlijk graag wilden horen. Maar, hoe zit het met de Transformer TF101 en Slider SL101?

Toen ASUS vorige week aangaf dat de Transformer Prime TF201 en nieuwe modellen de update zouden krijgen maakten wij daar uit op dat de oudere modellen deze keer overgeslagen zouden worden. De Eee Pad Transformer TF101 en de Eee Pad Slider SL101 werden immers helemaal niet genoemd, ASUS had het alleen over de nieuwe modellen. Op zich geen vreemde conclusie van ons dacht ik zo. Blijkbaar toch wel.

Nadat wij vrijdag het bericht over de updates plaatsten regende het reacties op allerlei fora, social media en bij ASUS zelf. Ook namen diverse websites de informatie over, net als wij volledig in de veronderstelling dat ASUS datgene bedoelde wat letterlijk gezegd werd. Helaas bedoelde de fabrikant dus blijkbaar iets anders. De Duitse tak van ASUS laat via Facebook namelijk weten dat het bevestigen van de Jelly Bean update voor de TF201, Transformer Pad TF300T en Transformer Pad Infinity TF700T helemaal niet betekent dat de TF101 en de SL101 de update niet krijgen. Kortom, wij hebben het verkeerd geïnterpreteerd volgens ASUS.

Mijn mening is dat een grote fabrikant als ASUS gewoon duidelijk moet zijn in de communicatie zodat deze misverstanden niet kunnen ontstaan. Wanneer je als fabrikant aangeeft dat bepaalde modellen een update zullen krijgen lijkt het mij vrij logisch dat de modellen die je niet noemt geen update krijgen. Maar, het mooie is dat ASUS nog steeds niet met zekerheid wil zeggen dat de TF101 en SL101 een update gaan krijgen. Het lijkt erop dat de fabrikant er nog omheen draait en een slag om de arm wil houden, wellicht door de grote hoeveelheid (negatieve) reacties op het nieuws. Op Facebook geeft ASUS dan ook aan; “Zoals het er nu uitziet kunnen gebruikers een update verwachten.” Kortom, dat is geen bevestiging.

ASUS speelt hier natuurlijk een spelletje aangezien het pas op het laatste moment bekend zal worden wanneer de oudere modellen geen update krijgen. Op die manier kan ASUS rustig zeggen dat de tablets alweer 1.5 jaar oud zijn en dat het dus een logische keuze is. Maar, laat ik niet al te negatief zijn en hopen dat het inderdaad gewoon slechte communicatie is en dat ook de oudere modellen de update alsnog kunnen verwachten.

Mocht je absoluut een Jelly Bean tablet willen hebben dat kun je binnenkort naar de winkel voor de ASUS Nexus 7. Meer informatie over de verbeteringen en nieuwe functies lees je in het artikel over Android 4.1 Jelly Bean.

 • Delen:

Reacties

 1. Marja Dekker
  30 juli, 2012 om 17:35

  Inmiddels heb ik de Android update van het Medion tablet gekregen van 3.2 naar 4.0.3. Van Asus nog niets gehoord over de update op mijn Asus EEE pad transformer TF 101. Ik heb ze ongeveer gelijktijdig in december 2011 gekocht.

  • Martijn Chel
   30 juli, 2012 om 17:36

   De update naar Android 4.0 voor de TF101 is allang uitgerold.

 2. Marja Dekker
  30 juli, 2012 om 17:40

  Ik heb niets (automatisch) binnen gekregen en vandaag heb ik nog geprobeerd maar er stond niets gereed. Moet je het zelf ophalen want bij Asus kreeg ik ook niets om te downloaden op hun site.

  • Martijn Chel
   30 juli, 2012 om 17:43

   Je kunt inderdaad even op de site van ASUS kijken voor een handmatige update maar ik zou sowieso even contact met ze opnemen over de automatische update. Deze had je drie maanden geleden al moeten krijgen.

 3. ed hulstein
  24 september, 2012 om 14:42

  Leerzaam artikel.
  Moest wel lachen om de laatste alinea die voorstelt om een asus jellybean tablet aan te schaffen.
  Als asus mijn tf101 niet update en zo geheimzinnig blijft doen over wel of niet updaten dan wordt mijn volgende tablet zeker geen asus maar waarschijnlijk een ipad.

  Mvrgr Ed Hulstein

 4. Pieter
  25 maart, 2013 om 12:19

  Dan kan ik toch nog even verder met mijn TF101. Weet iemand waar ik nog een toetsenbord kan kopen voor de TF101? Die wat is had is helaas stuk gegaan.

 5. Math
  15 januari, 2019 om 23:53

  Ik had graag geweten of ik mijn Slider SL101 kan update er staat nu ice creame 4.0.3 op wil graag naar 5 versie

  • Wesley Akkerman
   16 januari, 2019 om 16:41

   Dat gaat ‘em helaas niet meer worden ;-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.