Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba AT300 close-up: Android versie en skin

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2012, 14:15 CategorieAndroid

In deze video bekijk de versie van Android die met de Toshiba AT300 geleverd wordt en natuurlijk kijk ik naar de skin die deze fabrikant op zijn tablets zet. In dit geval is het een (bijna) niet bestaande skin want het lijkt een stock-Android ervaring te zijn. Dat geeft wel wat extra tijd om te kijken naar een paar van de apps die standaard door Toshiba meegeleverd worden.

Toshiba AT300: Android versie en skin

Toshiba heeft onder andere een eigen mediaspeler meegeleverd waar je bijna alle media mee kunt bekijken of beluisteren. Er is namelijk ondersteuning voor muziek, video/movies, podcasts en afbeeldingen.

Ook heeft Toshiba een eigen store namelijk Toshiba Places. In de video kijk ik snel naar het aanbod en zal ik je laten zien dat het aanbod niet bijster interessant is. Het is eigenlijk ook veel verstandiger om de apps en media via de Google Play Store aan te schaffen zodat je alleen een OS lock-in voor jezelf creëert, en niet ook nog eens een vendor lock-in daarbij neemt. Om een deel van de media te bekijken kun je via Toshiba Places automatisch een paar andere apps downloaden. Ik bekijk (nog) een een extra store en Txtr, de app waarin je e-boeken kan lezen.

Hoewel Toshiba niet echt iets visueel heeft aangepast aan Android hebben ze wel twee ‘verbeteringen’ meegeleverd voor audio en video. De speakers in deze tablet zijn van zichzelf al vrij beroerd maar met de verbeteringen is het in ieder geval beter dan zonder. De videoverbeteringen gaan mijn pet te boven, en ik zie dan ook geen enkel verschil met dit extraatje aan of uit.

Toshiba AT300 close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de Toshiba AT300, nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer kunt vinden.

 • Hardware en Design
 • Android versie en skin (huidig)
 • Gaming
 • Productiviteit (dingen als toestenbordjes en styli, indien van toepassing)
 • (Streaming) Media
 • Browse-ervaring

Toshiba AT300 specificaties en prijzen

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Toshiba AT300.

 • Delen:

Reacties

 1. T.A Blet
  27 juli, 2012 om 21:20

  Ik begrijp die fabrikanten niet.
  Als je een mooie, snelle multimedia tablet uitbrengt dan ga je toch niet beknibbelen op geluidskwaliteit.
  2 speakers nogal liefst en het klinkt gewoon niet.
  Ik moet op Sams oordeel afgaan want je kan zo natuurlijk via een video niet echt beoordelen.
  Maar het hoeft toch echt niet zo veel meer te kosten om een subliem geluid mee te leveren.
  Is die concurrentie dan zo moordend dat men zich in allerlei bochten gaat wringen om maar prijstechnische gunstig uit te komen.

  • Sam Rijver
   27 juli, 2012 om 21:26

   Ja is opvallend en erg jammer. Ik weet dat het lastig te laten horen is en misschien is het zelfs ook nog wel een kwestie van smaak in de top gevallen, maar deze tablet kan je rustig in een andere categorie plaatsen. Toevoegingen van titels als SRS en Dolby zijn meestal geen goed teken wat mij betreft. Gemiste kans. Asus laat zich bijvoorbeeld er op voorstaan dat ze veel aandacht aan geluid besteden en ze hebben zelfs een “golden ear” team onder leiding van Henry Tang, maar ook van de meeste Asus tablets kan je niet veel meer dan Mehhh zeggen. Eigenlijk is er geen enkele tablet met goede kwaliteit die ik zo snel weet, als is een tablet als de iPad wel duidelijk goed geoptimaliseerd voor bepaalde audio (youtube en radio doen het erg goed wat mij betreft).

   Maar aan de andere kant moet ik er ook niet aan denken een tablet met 2 10 inch woofers en 37 tweeters mee te moeten slepen :)

   • Martijn Chel
    27 juli, 2012 om 22:49

    Galaxy Tab 2 (10.1)! Speakers aan de voorzijde zorgt al voor vele betere prestaties en daarbij zijn het gewoon geen slechte speakers.

   • Sam
    27 juli, 2012 om 22:50

    O ja. Die doen het inderdaad goed.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.