Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba AT300 close-up: Gaming

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2012, 16:20 CategorieAndroid

De Toshiba AT300 heeft zowel een Tegra 3 quad-core processor van Nvidia als 1GB aan DDR3 RAM geheugen en is op papier dus enorm geschikt om de wat intensievere games te spelen. Zoals je in de video bij dit artikel kunt zien stelt deze tablet niet teleur!

De Tegra 3 is de meest krachtige processor die je op dit moment kunt krijgen in een Android tablet en is zelfs zo krachtig dat er spellen speciaal voor deze chip ontworpen worden, spellen die niet te spelen zijn op een andere (minder krachtige) chip. Via de (te downloaden) speciale app ‘Tegra Zone’ kun je precies vinden welke games speciaal voor deze processor zijn. In het filmpje speel ik zowel Riptide GP als Dead Trigger om de grafische krachten te illustreren.

Dat super intensieve games werken betekent tegelijkertijd natuurlijk ook dat simpele games ook prima draaien op de AT300, spelletjes als Angry Birds en Fruit Ninja werken prima en laden snel.

Zeker het DDR3 geheugen lijkt deze AT300 een voorsprong te geven op de concurrentie die nog DDR2 geheugen in hun tablets gebruikt. Door hogere snelheden van zowel lezen als schrijven naar het geheugen lijkt er net iets meer mogelijk te zijn. Voor mijn gevoel draaien en laden games op deze tablet dan ook sneller en soepeler dan bijvoorbeeld op de ASUS Transformer Pad 300 of de Acer Icona Tab A510.

De Snelle Tegra 3 processor wordt wel snel warm en die warmte spreidt zich na een paar minuten intensief gamen ook uit over de gehele rechter achterkant van de Toshiba AT300. Geen gekke taferelen waar je hem echt weg moet leggen maar wel iets om rekening mee te houden.

Al met al is deze tablet op dit moment de beste ervaring qua gaming die ik tot nu toe in handen heb gehad. En ook de stabiliteit had ik deze keer verdacht weinig problemen mee, nice!

Toshiba AT300: Gaming

Toshiba AT300 close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de Toshiba AT300, nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer kunt vinden.

Toshiba AT300 specificaties en prijzen

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Toshiba AT300.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.