Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba AT300 close-up: Productiviteit

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2012, 14:32 CategorieAndroid

In deze video kijk in naar de productiviteit mogelijkheden van de Toshiba AT300. Natuurlijk kan een groot deel van de wensen die je van een tablet hebt vervuld worden door het downloaden van apps maar in deze video probeer ik me zoveel mogelijk te beperken tot de meegeleverde apps en kijk ik natuurlijk ook even naar de toetsenborden die standaard beschikbaar zijn.

Video

Toetsenborden

Op de Toshiba AT300 zijn standaard twee toetsenborden beschikbaar; het Swype toetsenbord en het standaard Android toetsenbord. Sommige fabrikanten voegen ook zelf nog een speciaal toetsenbord toe aan hun Android skin/versie maar Toshiba is er daar dus niet een van.

Swype

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nooit een fan geweest ben van het Swype Toetsenbord. Door je vinger over de verschillende toetsen te slepen kan je woorden en vervolgens zinnen maken. Dit betekent dat je vinger dus niet los komt van het scherm (per woord) en dat vraagt enige gewenning. Ook de reactiesnelheid valt mij vaak wat tegen bij dit toetsenbord, vandaar dat ik nooit de moeite heb genomen dit keyboard te ‘leren’.

EenManierOm.nl heeft een duidelijk artikel over het Swype toetsenbord.

Standaard Android toetsenbord

Het standaard Android toetsenbord is gewoon een prima toetsenbord. Je vindt hier geen numerieke rij aan de bovenkant en dat heeft als grootste voordeel dat alle andere toetsen wat meer ruimte hebben. Het zijn toetsen van een prima formaat en ook de reactiesnelheid van aanslag is erg goed, iets wat lang niet altijd het geval is bij tablets.

Er zit ook een dictatie functie op dit toetsenbord maar helaas heb ik daar geen goede ervaringen mee. Het kan zijn dat ik gewoon niet duidelijk genoeg de verschillende woorden uitspreek maar de resultaten die ik kreeg waren om te janken. Ook lijken leestekens als punt, nieuwe regel, dubbele punt, etc. niet herkend te worden. Dat maakt dictatie een frustrerende ervaring en kan ik deze dus niet aanraden.

Bluetooth

De Toshiba AT300 heet een Bluetooth (3.0) chip aan boort en dus is het mogelijk via deze draadloze connectie een Bluetooth toetsenbord te koppelen aan de tablet. Dit geeft voor de intensieve gebruikers een interessante optie om meer uit de tablet te halen.

Hoewel er voor Android een stuk minder toetsenborden beschikbaar zijn dan voor iOS apparaten kan ik met een gerust hart het Logitech Tablet Keyboard (voor Android) aanraden. Ik het deze combinatie getest met de iOS versie en hoewel een paar OS specifieke knoppen niet werkten kun je wel naar hartenlust tikken en in hoog tempo tekst invoeren op de AT300. Ook hier is er weer geen storende lag te herkennen.

Meegeleverde apps

Toshiba levert de AT300 erg volledig als het gaat om apps waar je mee ‘aan het werk’ kan.

Office applicaties

Waar de meeste fabrikanten Polaris Office meeleveren heeft Toshiba voor een ander office pakket gekozen. Op de AT300 vind je namelijk het Thinkfree Office. De meegeleverde apps zijn:

  • Writer – Voor tekstbestanden
  • Calc – Voor spreadsheets
  • BijWeergeven – Voor presentaties

Zoals je kunt zien is er vooral voor de presentatie app een rare naam gekozen en zijn de andere twee apps nog gewoon in het Engels. Eenmaal geopend zijn de apps wel weer in het Nederlands.

Belangrijker dan de soms wat kromme vertaling is de ondersteuning voor Microsoft Office bestanden. In de tests die ik heb gedaan (helaas ben ik al helemaal van de Google Docs en Markdown bestanden dus heb ik wat demo content gemaakt/gedownload) lijkt de ondersteuning prima te werken. Een word (.docx) document met opmaak werd prima weergegeven en was goed te bewerken. Excel sheets en Powerpoint presentaties werken ook goed en vooral van de Excel app was ik onder de indruk. Natuurlijk is het bewerken van een sheet nog steeds niet ideaal op deze tablet maar het was een stuk beter te doen dan op concurrerende tablets (inclusief de iPad).

Er is ook een online versie van deze applicatie die gratis te gebruiken is, maar helaas kan ik de integratie met de online versie niet vinden in de apps op deze AT300. Het lijkt erop dat daarvoor misschien een andere versie van deze office suite aangeschaft moet worden.

VNC app

Splashtop HD Free is ook een app die je meteen uit de doos op de AT300 vindt. Deze app stelt je (nadat je iets gedownload hebt op je Mac/PC) in staat verbinding te maken met je thuis/werk computer. Dit is niet de plek waar ik deze app uitgebreidt ga bespreken natuurlijk maar het werk goed en in de video geef ik een korte demo van deze app.

Printer Share

Ik heb geen printer dus ik durf hier niet veel over te zeggen. Ik print of bij de winkel of op het werk. Een speciaal meegeleverde app moet je helpen bij het instellen van netwerk printers.

Toshiba AT300 close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de Toshiba AT300, nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer kunt vinden.

Toshiba AT300 specificaties en prijzen

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Toshiba AT300.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.