Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verkopen iPad blijven groeien

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2012, 12:55 CategorieApple

Dat de iPad nog steeds de meest populaire tablets is wijzen alle onderzoeken over het marktaandeel in de tabletmarkt wel uit maar ook de kwartaalcijfers van Apple zelf laten zien dat de iPad nog lang niet op zijn retour is. Gisteren maakte het Amerikaanse bedrijf bekend een nieuw record gevestigd te hebben met 17 miljoen verkochte iPads in afgelopen kwartaal.

Niet eerder gingen er zoveel tablets over de toonbank. Het vorige record werd in het laatste kwartaal van 2011 gevestigd met 15.4 miljoen verkochte exemplaren. Daarbij moet wel gezegd worden dat dit record gevestigd is in het kwartaal met alle feestdagen. De verkopen in het afgelopen kwartaal, wat eindigde op 30 juni, waren een kleine verdubbeling van de verkopen in het hetzelfde kwartaal afgelopen jaar.

Kijkend naar de iPhone verkopen is het iets minder positief. Afgelopen kwartaal verkocht Apple 26 miljoen smartphones wat een stijging is van 28 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Maar, kijkend naar de eerste twee kwartalen van dit jaar zijn de verkopen flink gedaald. Toen verkocht Apple respectievelijk 37 miljoen en 35.1 miljoen iPhones.

Bron: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.