Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Voorlopig geen Office 2013 voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2012, 12:47 CategorieApplicaties

Er gaan al maanden geruchten over een officiële Office versie voor de iPad waarmee je eenvoudig Word, Excel, PowerPoint en OneNote bestanden kunt aanmaken, bewerken en delen. Toch hebben we nog steeds geen officiële aankondiging van Microsoft gehoord. Waarschijnlijk zal deze ook nog wel even op zich laten wachten aangezien Microsoft de voorkeur geeft aan haar eigen OS.

Eerder deze week lanceerde Microsoft Office 2013 officieel, met als belangrijkste vernieuwingen een voor touch geoptimaliseerde interface, social media integratie, cloud integratie en de mogelijkheid om Office in abonnementsvorm te huren. In een interview met CNET heeft Office division President Kurt DelBene aangegeven dat Microsoft’s eigen Windows besturingssysteem de prioriteit heeft voor de nieuwste versie van Office. Het besturingssysteem is namelijk de beste manier om het softwarepakket in optimale vorm te tonen.

Office 2013 voor iPad

DelBene gaf ik het interview niet specifiek aan of er een iPad versie van Office zal verschijnen en wanneer we deze dan kunnen verwachten. Voor nu moet je het als iPad bezitter doen met applicaties van derden of de iWork applicaties van Apple zelf.

Office 2013 voor Windows 8

Office 2013 moet eind dit jaar, samen met de eerste Windows 8 producten op de markt verschijnen. Een iets uitgeklede versie van het softwarepakket zal gratis met Windows RT tablets, tablets die voorzien zijn van een ARM processor, meegeleverd worden. Voor alle andere Windows 8 producten geldt dat je Office 2013 als los softwarepakket kunt aanschaffen.

Afbeelding: Via

  • Delen:

Reacties

  1. Sam Rijver
    19 juli, 2012 om 13:46

    “Slim”. Als ze office zouden lanceren op iOS dan maken ze het alleen maar lastiger Windows 8 tablets te verkopen, aangezien er al een hoop iPads in de hogere regionen van bedrijfsleven rondzwerven. Een perfecte office integratie is zo’n beetje het enige dat nog mist.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.