Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Welke tablets krijgen een Android 4.1 Jelly Bean update?

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2012, 17:26 CategorieAndroid

Vorige maand onthulde Google haar nieuwste Android besturingssysteem in de vorm van Android 4.1 Jelly Bean. Google heeft een aantal interessante functies toegevoegd, waaronder Google Now en een speciale interface voor 7 inch tablets, maar de belangrijkste vernieuwingen hebben te maken met de snelheid en stabiliteit van het besturingssysteem.

We krijgen bijna dagelijks vragen van bezoekers of bepaalde tablets een update naar Android 4.1 Jelly Bean krijgen en daarnaast laten fabrikanten langzaam maar zeker meer informatie los over de tablets die een update kunnen verwachten. Om het overzicht een beetje te bewaren hebben we onderstaande lijst opgemaakt waarin je de meeste tablets die een Android 4.1 Jelly Bean update kunnen verwachten en in Nederland verkocht worden of verkocht zijn kunt terugvinden. We proberen de lijst up-to-date te houden dus hou deze pagina goed in de gaten.

Heb je zelf een tablet die er nog niet tussen staat of heb je meer informatie over een mogelijke Android 4.1 Jelly Bean update, laat het dan onderaan dit artikel even weten. Bekijk vooral ook ons overzicht van de meest belangrijke nieuwe features en verbeteringen binnen Android 4.1 Jelly Bean.

Acer

Acer heeft inmiddels bevestigd dat de Iconia Tab A210, A510 en A700 in oktober en november 2012 een update naar Jelly Bean krijgen. De eerder gelanceerde Iconia Tab A100, A200 en A500 krijgen geen update helaas.

Bekijk alle Acer tablets

Archos

Archos brengt in Nederland (en andere landen) een grote hoeveelheid tablets op de markt maar voor de meeste van deze modellen geldt dat er geen updates voor een nieuwe Android versie uitgerold worden. De wat meer high-end modellen zoals de 80 G9 en 101 G9 hebben wel een update gekregen naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Archos zal dit jaar nog een aantal ‘high-end’ tablets lanceren en deze krijgen waarschijnlijk wel een update naar Jelly Bean. De Arnova budget serie van Archos staat er niet om bekend updates te krijgen en hiervoor hoef je dus ook geen update te verwachten.

Bekijk alle Archos tablets

ASUS

ASUS heeft al wat duidelijkheid gegeven over de updates. De Eee Pad Transformer Prime TF201, de Transformer Pad 300 (inmiddels uitgerold), de Transformer Pad Infinity TF700 en de Padfone krijgen in ieder geval een update. Of de eerder gelanceerde Eee Pad Transformer TF101 en de Eee Pad Slider SL101 een update krijgen is nog onduidelijk. ASUS zegt dit op dit moment te onderzoeken. De onlangs gelanceerde Nexus 7 tablet van ASUS en Google wordt standaard met Android 4.1 Jelly Bean uitgerust.

Bekijk alle ASUS tablets

Fujitsu

Fujitsu heeft nog niet heel veel Android tablets gelanceerd en of er ook een update voor deze modellen in het verschiet ligt is momenteel nog onduidelijk.

Bekijk alle Fujitsu tablets

HTC

HTC heeft in Nederland alleen de 7 inch Flyer tablets gelanceerd en heeft wat deze tablet betreft al laten weten dat er geen update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich uitgerold zal worden. Een update naar Android 4.1 Jelly Bean is dan ook zeer onwaarschijnlijk. Wel heeft HTC reeds aangegeven met nieuwe tablets te komen die wellicht standaard met de nieuwste versie van Android uitgerust zijn.

Bekijk alle HTC tablets

Huawei

Huawei heeft in Nederland de Ideos S7 en de 7 inch MediaPad tablet gelanceerd en onlangs heeft de laatstgenoemde tablet nog een update naar Android 4.0 gekregen. Het is nog onzeker of dit model ook uitgerust wordt met Jelly Bean. Wel heeft Huawei voor het najaar de MediaPad 10 FHD gepland staan. Deze tablet is standaard uitgerust met Android 4.0 Ice Cream Sandwich maar de kans is groot dat de Jelly Bean update niet lang op zich zal laten wachten.

Bekijk alle Huawei tablets

Lenovo

Lenovo heeft nog niet heel veel Android tablets gelanceerd en of er ook een update voor deze modellen in het verschiet ligt is momenteel nog onduidelijk.

Bekijk alle Lenovo tablets

LG

LG heeft in Nederland alleen de Optimus Pad gelanceerd en aangezien deze tablet geen groot succes was heeft LG nog niet eens een update naar Android 4.0 uitgerold. De Jelly Bean update voor de Optimus Pad is dan ook zeer onwaarschijnlijk.

Bekijk alle LG tablets

Medion

Medion heeft in Nederland reeds twee tablets gelanceerd. Beide LifeTab modellen zijn bij de Aldi te koop (geweest) en zijn beiden inmiddels ook voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De kans is volgens Medion zelf redelijk groot dat er een update naar Android 4.1 Jelly Bean uitgerold zal worden.

Bekijk alle Medion tablets

Motorola

Motorola is natuurlijk overgenomen door Google dus je zou verwachten dat een update naar de nieuwste Android versie niet lang op zich laat wachten. Tot is het helaas niet zo simpel, voor de Nederlandse bezitters van een Xoom tablet althans. Motorola heeft namelijk in de VS een nauwe samenwerking met Google maar updates voor bezitters over de rest van de wereld laten nog steeds op zich wachten. Toch is de kans groot dat alle Xoom modellen de Android Jelly Bean update krijgen.

Bekijk alle Motorola tablets

Packard Bell

Packard Bell heeft al geen officiële update naar Android 4.0 ICS meer uitgerold voor de Liberty Tab dus een update naar Jelly Bean is dan ook zeer onwaarschijnlijk. Ook staan er nog geen nieuwe modellen in de planning.

Bekijk alle Packard Bell tablets

Point of View

Point of View heeft in Nederland redelijk wat tablets op de markt gebracht. De nieuwste modellen zijn standaard voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Of Point of View ook een update naar Jelly Bean uit zal rollen is nog niet bekend.

Bekijk alle Point of View tablets

Samsung

Een van de fabrikanten die nog steeds op zich laat wachten wat betreft Android 4.0 ICS updates is Samsung. Toch beginnen langzaam aan steeds meer Galaxy devices de update binnen te krijgen. Samsung’s strategie is tot op heden duidelijk geweest; eerst nieuwe modellen met een nieuwe Android versie lanceren en daarna oudere modellen updaten. De nieuwe Galaxy Tab 2 modellen, de Galaxy Tab 7.0 Plus en de Galaxy Note 10.1 krijgen zeker ene update naar Android 4.1 Jelly Bean. De eerder gelanceerde modellen vallen helaas buiten de boot.

Bekijk alle Samsung tablets

Sony

Sony heeft netjes de Android 4.0 Ice Cream Sandwich updates voor haar Tablet P en Tablet S uitgerold en voorlopig heeft de fabrikant nog geen nieuwe modellen aangekondigd. De kans is redelijk groot dat de Tablet P en Tablet S een update naar Android 4.1 Jelly Bean zullen ontvangen. Het nieuwe model, de Xperia Tablet S, krijgt wel zeker een update naar Android 4.1 Jelly Bean.

Bekijk alle Sony tablets

Toshiba

Toshiba heeft reeds aangegeven welke modellen de update zullen krijgen. De AT300, AT270 en AT200 krijgen zeker een update en de kans is ook aanwezig dat de alweer wat oudere AT100 een update kan verwachten. Wel moet dit laatste model eerst nog een update naar Android 4.0 ICS krijgen.

Bekijk alle Toshiba tablets

ViewSonic

ViewSonic heeft in Nederland een aantal tablets gelanceerd die nog draaien op Android 2.x of 3x. De kans is klein dat ViewSonic updates voor deze modellen uitrolt aangezien er binnenkort alweer nieuwe modellen gelanceerd zullen worden.

Bekijk alle ViewSonic tablets

Yarvik

Yarvik heeft de afgelopen maanden vooral budget tablets in Nederland gelanceerd en de nieuwste modellen beschikken allemaal over Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ook heeft Yarvik oudere modellen met minimaal 1GB aan werkgeheugen een update naar Android ICS gegeven. De kans is groot dat Yarvik een update naar Android 4.1 Jelly Bean uitrolt voor de modellen die het qua hardware aankunnen. Welke modellen dit exact zijn is nog niet bekend.

Bekijk alle Yarvik tablets

 • Delen:

Reacties

 1. karel
  23 juli, 2012 om 12:14

  hoe zit het met de Q-ware tablets, met de 4.0 update waren ze ook heel snel.

 2. arnold
  25 september, 2012 om 11:53

  Je kunt rustig stellen dat Samsung de tabletkopers ernstig in de kou laat staan. Waarom niet snel de updates ”uitrollen” (uitbrengen). Windows is niet mijn favoriet, maar als er een update uitkomt, dan krijg je ‘m ook meteen. Ik wil al tijden een Samsung tablet kopen, maar vanwege de labbekakkerige houding met de updates doe ik het (voorlopig nog) niet. He Samsung, lees je mee? Doe d’r eens wat aan! Luister naar de consument.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.