Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wikipad: 10.1 inch gaming tablet met Android 4.1 Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2012, 12:58 CategorieAndroid

De Wikipad tablet hebben we al vaker voorbij hebben zien komen en is sinds de presentatie tijdens de CES 2012 flink veranderd. Inmiddels heeft de fabrikant wederom specificaties vrijgegeven voor de voorlopige versie. Het meest opvallende aan de tablet zijn de ingebouwde game controllers, iets wat ook meteen duidelijk maakt dat het apparaat gericht is op gamers.

Tijdens de CES 2012 was de Wikipad nog een 7 inch tablet maar inmiddels is het formaat opgeschroefd naar 10.1 inch. Verder beschikt de tablet over een IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quad-core Nvidia Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.4GHz, 1GB aan DDR2 werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem.

Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 8 megapixel camera en aan de voorzijde een 2 megapixel variant. Volgens de fabrikant moet de tablet op een volle batterij minimaal 6 uur aan gaming-plezier bieden. Eerder dit jaar werd er nog gesproken over een 3D display maar dit wordt wellicht op toekomstige modellen uitgebracht. De controllers zijn hetzelfde gebleven. Iets waar we niks meer over horen is de samenwerking met Gaikai voor het leveren van streaming games. Sony heeft deze dienst onlangs overgenomen en zou wellicht af willen zien van de deal aangezien de fabrikant zelf ook draagbare game consoles heeft.

Wanneer de Wikipad op de markt verschijnt en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Bron: Venturebeat

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.