Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8 en eerste Windows 8 tablets eind oktober te koop

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2012, 16:17 CategorieBesturingssystemen

Na maanden lang geen duidelijkheid te geven over de lancering van het nieuwe Windows 8 besturingssysteem heeft Microsoft’s Chief Financial Officer Rami Teller vandaag tijdens Microsoft’s Worldwide Partner Conference laten weten dat het besturingssysteem begin augustus beschikbaar is voor fabrikanten en eind oktober officieel gelanceerd zal worden.

Dit betekent simpel gezegd dat vanaf begin augustus fabrikanten met de software aan de slag kunnen en dus de eerste tablets, laptops, PC’s en andere producten van de band kunnen laten rollen. Eind oktober wordt de Windows 8 software bij retailers verwacht en zullen ook de eerste Windows 8 (en Windows RT) producten te koop zijn. De fabrikanten hebben momenteel de hardware waarschijnlijk al grotendeels af waardoor het nu neerkomt op optimalisatie van software en hardware, en massaproductie.

Welke fabrikanten als eerste met Windows 8 tablets gaan komen is vooralsnog niet duidelijk. Microsoft heeft aangegeven dat de Surface tablet voor Windows RT tegelijk met Windows 8 gelanceerd zal worden dus deze tablet kunnen we in ieder geval snel verwachten. Wel worden deze tablets waarschijnlijk alleen via Microsoft Stores en via online  kanalen van Microsoft verkocht. Daarnaast heeft ASUS onlangs de Tablet 600 en Tablet 810 gepresenteerd die we ook waarschijnlijk dit jaar nog kunnen verwachten.

Onder meer Acer, Lenovo en Toshiba hebben tijdens Computex 2012 wat Windows 8 tablets getoond maar van deze modellen is nog niet bekend of en wanneer ze verschijnen en in welke vorm precies. Afgelopen weekend doken er geruchten op over het feit dat Samsung ook bezig zou zijn met een Windows RT tablet. Fabrikanten Dell en Lenovo hebben eerder al aangegeven de eerste te willen zijn met een Windows 8 tablet. Kortom, er staan interessante weken voor de deur waarin we hopelijk een aantal mooie tablets aangekondigd zien worden.

Bron: TNW

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.