Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8 vanaf 26 oktober te koop

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2012, 9:42 CategorieBesturingssystemen

Begin deze maand liet Microsoft al weten dat we de Windows 8 software en de eerste producten die voorzien zijn van het nieuwste besturingssysteem in oktober kunnen verwachten en vandaag heeft de softwaregigant en exacte datum gegeven. Vanaf 26 oktober is het mogelijk je huidige apparatuur, mits Windows XP of hoger, te upgraden of een compleet nieuwe installatie te maken.

Op of vlak na deze datum worden ook de eerste Windows 8 tablets verwachten. Momenteel is er nog veel onduidelijkheid over welke tablets er precies gelanceerd zullen worden en wanneer deze dan in de winkel verschijnen. Met een exacte releasedatum voor het besturingssysteem kunnen ook hardwarefabrikanten producten eenvoudiger gaan aankondigen.

Wat we tot nu toe weten is dat Microsoft in ieder geval twee tablets op de markt zal brengen; een Surface tablet voor Windows RT en een Surface tablet voor Windows 8. Daarnaast heeft ASUS reeds de Tablet 600 en de Tablet 810 aangekondigd, heeft Acer een aantal interessante Windows 8 tablets getoond, en hebben meerdere fabrikanten tijdens Computex 2012 prototypen getoond maar geen beloften gedaan.

Qua software komt Windows 8 in twee verschillende varianten; het standaard besturingssysteem voor apparatuur met een x86 processor en een aangepaste versie van het besturingssysteem voor apparatuur met een ARM processor. Deze laatste versie heeft de naam Windows RT meegekregen en zal niet los te koop zijn. Deze versie wordt alleen vooraf geïnstalleerd op producten. De Windows 8 versie voor x86 processors (waar de meeste PC’s en laptop’s over zullen beschikken) komt daarnaast nog in een Professional en een Enterprise editie.

Bron: Windows blog

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.