Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

7.7 inch Toshiba AT270 met AMOLED display te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2012, 16:37 CategorieAndroid

Hij zou eigenlijk in september pas verschijnen maar zonder veel toeters en bellen hebben verschillende Nederlandse winkels de nieuwe Toshiba AT270 reeds op voorraad gekregen. De Toshiba AT270 kunnen we plaatsen in het high-end segment aangezien de tablet onder meer beschikt over een 7.7 inch AMOLED display en een quad-core Nvidia Tegra 3 processor.

Doet een 7.7 inch AMOLED display je ergens aan denken? Dat zou kunnen want Samsung heeft vorig jaar de Galaxy Tab 7.7 gelanceerd die over eenzelfde display beschikte. Deze tablet is inmiddels niet meer te koop in Nederland, met dank aan Apple, dus directe concurrentie heeft Toshiba voorlopig niet. De AT270 is wellicht een concurrent van de Nexus 7 die in september moet verschijnen maar kijkend naar een prijs van 489 euro is de AT270 toch voor een andere doelgroep.

Toshiba AT270 specificaties

De Toshiba AT270 beschikt zoals gezegd over een 7.7 inch AMOLED display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. De AMOLED techniek moet zorgen voor extreem wijde kijkhoeken een hoog contrast, een scherpe weergave en zeer diepe zwartwaarden. We hebben de tablet nog niet getest maar van het AMOLED display van de Galaxy Tab 7.7 waren wij in ieder geval zeer onder de indruk.

Verder beschikt de tablet over een quad-core Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.5GHz, 1GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een microUSB poort en een docking-poort. Aan de voorzijde bevindt zich een 2 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 5 megapixel camera voor foto’s en video’s.Qua software krijg je Android 4.0 Ice Cream Sandwich met daarbij Toshiba’s eigen Places platform. Ook heeft de fabrikant reeds aangegeven dat er eind dit jaar een update naar Android 4.1 Jelly Bean uitgerold zal worden.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Toshiba AT270.

Toshiba AT270 kopen

De AT270 is inmiddels bij een aantal Nederlandse winkels op voorraad. Zo bieden Wehkamp, MaxICT en Centralpoint de tablet momenteel aan voor een prijs tussen de 480 en 495 euro.

Voorlopig wordt er alleen een 32GB Wifi-only variant gelanceerd. Toshiba heeft onlangs aangegeven nog geen plannen te hebben voor een 3G variant.

Wil je alle prijzen realtime bijhouden? Hou dan de productpagina van de Toshiba AT270 in de gaten.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.