Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer accepteert Surface tablets, mits niet te duur

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2012, 17:46 CategorieBesturingssystemen

Al eerder berichtten we over de opmerkingen die de CEO van Acer, JT Wang, maakte over de Surface tablets van Microsoft. De enigszins negatieve toon in de opmerkingen van Wang is in slechts vier dagen omgedraaid. Wang denkt nu dat Microsoft er goed aan doet om de Surface te lanceren, maar niet zonder een bepaalde voorwaarde. 

Wang heeft aangegeven dat hij begrijpt dat Microsoft de Surface lanceert om Windows 8 te doen slagen en zei daarnaast dat Microsoft de zorgen van haar partners erkent. Waar Wang eerder sceptisch was, zei hij nu “de meest optimistische CEO” over Windows 8 te zijn. Ook heeft hij het besturingssysteem de hoogste rating gegeven. Vooralsnog gaat Acer dus gewoon door met het ontwikkelen en op de markt brengen van Windows 8 tablets.

Prijs Surface tablets

De reden hiervoor lijkt nogal duidelijk. Acer is bezorgd over een eventuele lage prijs die aan de Surface zou te komen hangen. In het low-end gedeelte van de markt is Acer één van de best verkopende merken. Als de prijs van de Surface rond de 199 dollar zou komen te liggen, dan heeft Acer er ineens een hele grote tegenstander bij. 

Het is nog even afwachten voordat de exacte prijzen van de Surface reeks bekend worden maar 199 dollar is zeer onwaarschijnlijk. Vorige maand verschenen de Surface tablets al bij een Zweedse webshop met prijzen vanaf (omgerekend) 825 euro maar de webshop heeft inmiddels aangegeven dat hoog ingezet is om mensen de mogelijkheid te bieden de tablets te pre-orderen. Eerdere geruchten spraken over een retail prijs van 599 dollar voor de Surface voor Windows RT en 999 dollar voor de Surface voor Windows 8 Pro.

IFA 2012

Naast Microsoft hebben ook Lenovo en ASUS onlangs Windows 8 tablets officieel gepresenteerd. Daarnaast kunnen we tijdens IFA 2012 naar alle waarschijnlijkheid een aantal nieuwe tablets ontdekken, die dan aangekondigd worden. We hopen ook dat Microsoft tijdens de beurs in Berlijn de prijzen van de verschillende Surface modellen zal aankondigen. Tot die tijd is het nog even afwachten voor Acer en andere partners van de softwaregigant. De Surface is in ieder geval vanaf 26 oktober verkrijgbaar via online winkels.

Bron: TechRadar

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.