Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon lanceert Appstore in Europa

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 17:54 CategorieAndroid

Voorafgaand aan de release van de Kindle Fire tablet range in Europa, heeft Amazon nu alvast haar Appstore in een aantal landen live gezet. In Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is de Appstore voor Android te gebruiken en te downloaden.

In juni berichtten we al over de mogelijke komst van de Appstore naar Europa. De Appstore, die als aparte app te downloaden is, heeft voor ieder land een andere naam. In Duitsland, Frankrijk en Italië kunnen Android gebruikers de App terugvinden als “App-Shop”. In Spanje heet de Appstore van Amazon “Tienda Apps”  en in het Verenigd Koninkrijk wordt de app aangeduid met “Amazon Appstore for Android”.

Free App of The Day

In de Verenigde Staten kunnen Android gebruikers al langer gebruik maken van de Appstore van Amazon. Een leuke feature die Europese gebruikers dus binnenkort kunnen gebruiken is de “Free App of The Day”. Iedere dag is een redelijk bekende app dan gratis te downloaden. Cut The Rope en Angry Birds waren al eens gratis beschikbaar.

Daarnaast zal de Appstore van Amazon gepersonaliseerde apps voorstellen. Gebruikers die een app hebben geïnstalleerd kunnen een review achterlaten. Voor games zijn er ranglijsten en achievements beschikbaar.

Geen verrassing

De lancering van de Appstore van Amazon in Europa is geen verrassing. Developers van apps werden al opgeroepen om hun apps klaar te stomen voor internationale verspreiding deze zomer. Hieruit kunnen we ook opmaken dat Amazon haar tablets gaat verkopen in Europa. Een opvolger van de 

Welke tablets dat precies zullen worden is nog even afwachten. Eerdere berichtgeving meldde dat het om ongeveer 6 tablets zou gaan. Het bedrijf heeft 6 september een persconferentie gepland. We hopen dat tijdens die persconferentie meer details bekend worden.

Hou TabletsMagazine in de gaten voor nieuws over de nieuwe tablets van Amazon! Informatie over de huidige Kindle Fire en andere Android tablets kun je ook vinden op onze website.

Bron: TheNextWeb

 • Delen:

Reacties

 1. www.shuttl3bus.com
  09 maart, 2014 om 18:18

  Wheen I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added”
  checkbox and now each time a comment is added I get several emails with
  the same comment. Is there any waay you can remove me from that service?

  Thanks!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.