Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple vraagt patent aan voor Smart Cover met ingebouwd display

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2012, 12:26 CategorieAccessoires

In juni presenteerde Microsoft een interessante accessoire voor haar nieuwe Surface tablets; een cover met een zeer slank geïntegreerd keyboard. Apple neemt het idee van deze cover een stapje verder want waarom zou je als je een slank keyboard kunt integreren geen display kunnen inbouwen? Apple heeft dan ook een patent aangevraagd voor een Smart Cover met display.

Uit de schetsen die bij de patent aanvraag horen kunnen we opmaken dat Apple verschillende displays/touchscreens voor de Smart Cover denkt. Zo is er een schets waarin de complete binnenkant van de cover voorzien is van een display waarop bijvoorbeeld getekend kan worden. Een tweede schets toont één enkel display op een van de panelen van de Smart Cover waarop bijvoorbeeld notificaties of de app balk onderin verschijnen.

Een derde schets toont één enkel display op het bovenste paneel van de cover met daaronder een keyboard zoals Microsoft onlangs presenteerde. Ook heeft Apple een schets ingediend waarbij alle (of enkele) van de panelen van de Smart Cover voorzien zijn van een display. Apple ziet daarbij de mogelijkheid om een van de displays als controller voor onder andere games en de muziekspeler te gebruiken wanneer de cover als standaard ingezet wordt.

Het is een patent aanvraag dus of Apple het patent daadwerkelijk toegewezen krijgt is nog maar de vraag. Daarbij vraagt Apple bijna dagelijks patenten aan waarvan we het merendeel nooit terug zien in producten.

 Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.