Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos komt met 13.3 inch MW13 FamilyPad tablet

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2012, 12:19 CategorieHardware

Archos heeft al een groot aantal tablets in Nederland geïntroduceerd dit jaar maar de fabrikant is nog lang niet klaar. Zo wachten we bijvoorbeeld nog steeds op de middenklasse G10 xs serie met keyboard dock. Daarnaast heeft het Franse Archos mogelijk nog een verrassing in petto in de vorm van een tablet die op families gericht is en een display heeft van maar liefst 13.3 inch.

De Archos MW13 FamilyPad is bij de Amerikaanse FCC, de keuringsinstantie voor draadloze communicatie, opgedoken en daar zijn weer een aantal foto’s van gelekt. Het feit dat de tablet bij de FCC verschijnt zou betekenen dat een lancering niet meer lang op zich zal laten wachten. Wellicht dat Archos de IFA 2012 beurs aangrijpt om zowel de G10 xs serie als de nieuwe FamilyPad te introduceren.

Uit de informatie van de FCC kunnen we onder meer halen dat de FamilyPad gebruik maakt van een Allwinner A10 ARM Cortex-A8 single core processor en beschikt over een camera aan de voorzijde, een camera aan de achterzijde, minimaal twee USB poorten, een SD card reader en audio jacks. De tablet komt in een 8GB en een 16GB variant op de markt.

Je zou zeggen dat 13.3 inch toch teveel van het goede is voor een tablet maar Archos is niet de eerste fabrikant die het probeert. Toshiba lanceerde eerder dit jaar de Excite 13 in de VS. Dit model heeft ook een 13.3 inch display en werd voornamelijk in de markt gezet als entertainment device. Toch werd deze tablet al snel afgebrand in verschillende reviews, vooral door het zware gewicht en het feit dat de tablet nauwelijks comfortabel vast te houden is.

Bron: Liliputing  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.