Archos lanceert 7 inch GamePad tablet met fysieke buttons

29 augustus 2012 1 Minuut 2 Reacties
Archos-GamePad

Het houdt maar niet op voor Archos. De Franse fabrikant introduceerde dit jaar al een nieuwe Arnova G3 serie, een Elements serie en een middenklasse G10 XS serie. Daar komt nu nog een aparte serie bij voor consumenten die op zoek zijn naar een tablet die voornamelijk in de gaming-behoeften voorziet. Archos heeft vandaag namelijk de 7 inch GamePad tablet gelanceerd.

De GamePad beschikt over fysieke buttons zodat je games kunt spelen zonder gebruik te hoeven maken van de on-screen knoppen. Verder beschikt het ap0paraat over een 1.5GHz dual-core processor en een Mali 400 grafische processor voor hoge kwaliteit grafische prestaties. Qua software krijg je Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De tablet is voorzien van een Google stempel, wat inhoudt dat je de belangrijkste Google applicaties standaard meegeleverd krijgt en volledige toegang krijgt tot de Google Play Store voor het downloaden van games en andere applicaties.

Volgens Archos werken de fysieke knoppen met elke Android game, mogelijk gemaakt door een techniek die virtuele knoppen herkent en deze omzet naar de fysieke knoppen, en krijg je een optimale gaming ervaring. Android games hoeven dus niet perse fysieke buttons te ondersteunen, de tablet zelf bevat de techniek om dit toe te voegen. Naast het spelen van games heb je natuurlijk ook toegang tot e-mail, internet, apps en meer.

De Archos GamePad moet eind oktober op de markt verschijnen voor 150 euro.

Via: Pocket-lint

Reacties (2)