Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert eReader 90 met 9 inch display

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2012, 12:53 CategorieHardware

Archos is een fabrikant die zich niet alleen focust op volwaardige tablets maar ook een uitgebreid ereader assortiment heeft. Nadat we gisteren de eerste afbeeldingen van de GBook ereader tegenkwamen duikt vandaag de eReader 90 op, en wel in Nederland. Het Nederlandse CoolBlue verkoopt de 9 inch ereader momenteel voor 99 euro.

De eReader 90 heeft zoals gezegd een 9 inch display dat gebruikmaakt van de PLS TFT techniek en beschikt over een resolutie van 840 bij 400 pixels. Het apparaat draait niet op een bekend besturingssysteem als Android. In plaats daarvan heeft Archos gekozen voor een simpele eigen oplossing. Ook is het scherm niet voorzien van touch waardoor de bediening plaatsvindt via de hardware knoppen aan de zijkant.

Qua overige specificaties is de eReader 90 niet heel bijzonder, het is dan ook puur een apparaat waarmee je comfortabel digitale boeken moet kunnen lezen. Zo krijg je 4GB aan intern opslaggeheugen, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, ondersteuning voor het afspelen van MP3 bestanden en een 3.5mm jack voor het aansluiten van een koptelefoon. De eReader 90 beschikt niet over Wifi en kan dus alleen bijgewerkt worden wanneer aangesloten op een PC. De batterij van het apparaat moet volgens Archos 4 uur meegaan wat niet bijzonder lang is voor een ereader.

De Archos eReader 90 is momenteel te koop bij Coolblue voor 99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.