Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert nieuwe Gen10 XS serie tablets met keyboard dock

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2012, 2:36 CategorieAndroid

Archos heeft eerder dit jaar al een paar teasers getoond maar verder was er nog vrij weinig bekend over de nieuwe G10 serie van de fabrikant. Vandaag heeft Archos de opvolger van de G9 serie officieel gepresenteerd en het moet gezegd worden dat de Franse fabrikant weer een interessant pakket heeft weten samen te stellen tegen een aantrekkelijke prijs.

De Gen10 XS serie bestaat uit een drietal modellen; de 101 G10 XS, de 97 G10 XS en de 80 G10 XS. Het belangrijkste verschil tussen deze modellen zit hem in het formaat. Zo heb je de keuze uit een 10.1 inch versie, een 9.7 inch versie en een 8 inch (1024 x 768 pixels) model. De 101 G10 XS is het eerste model dat begin volgende maand in ons land zal verschijnen. De adviesprijs bedraagt 379 euro en daar krijg je heel wat interessante specs en features voor.

Archos 101 G10 XS

Design

Archos heeft om te beginnen het design van de tablet aangepakt en dat is gelijk terug te zien in de wit/grijze afwerking. Ook is de tablet een stuk lichter dan de voorgaande serie met een gewicht van 585 gram. Archos heeft het zelfs voor elkaar gekregen een zeer dun apparaat te produceren met een profiel van maar 7.8 millimeter. Een ander opvallend element wat we van eerdere Archos tablets kennen is de uitklapbare kickstand aan de achterzijde. De meest unieke feature valt ook meteen op want dat is het bijpassende keyboard dock. ASUS heeft de trend gezet en vele fabrikanten volgen nu. Het mooie is wel dat Archos het keyboard dock zonder extra kosten mee levert.

Coverboard

Archos heeft het keyboard dock de naam Coverboard meegegeven, puur om het feit dat het dock ook dienst als cover en standaard. Het klikmechanisme met draaiende beweging is volgens de fabrikant zo eenvoudig mogelijk gehouden waardoor je altijd snel kunt schakelen tussen met en zonder keyboard. Combineer de kickstand van de tablet met het keyboard dock en je hebt een complete productieve set-up.

Specificaties

Qua specificaties beschikt de 101 G10 XS verder over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 1.5GHz OMAP 4470 processor met PowerVR SGX544 grafische processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, Wifi en Bluetooth 4.0. Qua aansluitingen krijg je een microUSB poort en een miniHDMI aansluiting.

Software

De 101 G10 XS draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en zal volgens het persbureau van Archos Nederland dit jaar nog een update naar Android 4.1 Jelly Bean krijgen. Archos heeft met de interface van Android weinig gedaan maar voegt wel alle Google applicaties zoals YouTube en GMail, plus de Google Play Store, standaard toe. Daarnaast wordt er een complete versie van OfficeSuite Pro 6, ter waarde van 11,96 euro, meegeleverd voor diegenen die graag productief zijn.

Accessoires

Met de lancering van de G10 XS serie worden er ook een aantal accessoires gelanceerd, waaronder een Speaker Dock, een docking station en beschermende hoezen. Het docking station omvat USB- en audiopoorten voor het verbinden van de tablet aan harde schijven of aan een bestaand stereo geluidsysteem.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos 101 G10 Xs zal half september (wellicht iets eerder) in Nederland verschijnen voor een prijs van 379 euro. De 97 G10 XS en de 80 G10 XS verschijnen later en de prijs van deze modellen is nog niet bekend.

 

 • Delen:

Reacties

 1. daan
  23 augustus, 2012 om 11:07

  Goh…archos maakt nu tochwel aardige tablets..gaat in ieder geval de goede kant op.
  Is er nu wel of geen frontcamera??
  Ik lees er nl niks over maar op het filmpje lijkt er wel eentje te zitten???

 2. Geert Tx
  24 augustus, 2012 om 11:56

  Klikt positief deze lancering. Zelf ben ik nu in het bezit van een 80 G9 Turbo model met de USB 3G webstick.
  Wat ik me afvraag (en niet teruglees in de review) kan de 3G Webstick aangesloten worden op de USB poort van de docking en heb je dan een werkende 3G internetconnectie?

  • Martijn Chel
   24 augustus, 2012 om 12:05

   Hoi Geert,
   Dat is een goede vraag, alleen weet ik het antwoord zo ook niet. Dat zal onze eigen review (of die van een ander) nog moeten uitwijzen.

 3. Ro Daan
  20 september, 2012 om 21:03

  Vriend hheft bij A & T een tablet besteld en betaald, 3 weken terug.
  Taal nog teken over de levering; alleen beloftes; merk kan ook niet
  opgegeven worden.
  Vriend denkt dat met oplichters te doen heeft.

  Is iema bekend met deze firma:www.androidwindowstabletspc.nl ?

  • Martijn Chel
   20 september, 2012 om 22:45

   Ik krijg zelfs geen website te zien op het adres dat je geeft.
   Maar, hij heeft deze tablet gekocht? Die is nog niet te koop hoor. Lijkt me oplichterij.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.