Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS onthult Vivo Tab en Vivo Tab RT tablets met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2012, 15:30 CategorieHardware

ASUS is een van de eerste fabrikanten die vandaag tijdens IFA 2012 een persconferentie heeft gehouden. De verwachting was dat ASUS niet veel nieuws zou brengen maar voornamelijk eerder getoonde producten opnieuw zou tonen. Deze verwachtingen blijken te kloppen maar ASUS heeft wel eerder de aangekondigde Windows 8 tablets van een nieuwe naam voorzien.

Tijdens Computex 2012 toonde ASUS de Tablet 600 met Windows RT en een Tegra 3 processor en de Tablet 810 met Windows 8 en een Intel processor. Vandaag zijn deze modellen (voor het gemak?) omgedoopt tot de Vivo Tab RT en de Vivo Tab. Helaas heeft de fabrikant nog steeds geen prijzen of exacte lanceerdatum bekendgemaakt maar we weten inmiddels wel alle specificaties.

In dit artikel hou ik het kort want voor de complete specs kun je terecht op de productpagina van de ASUS Vivo Tab RT en ASUS Vivo Tab.

ASUS Vivo Tab RT

De Vivo Tab RT draait zoals gezegd op het voor ARM processors geoptimaliseerde besturingssysteem Windows RT. De tablet beschikt over een 10.1 inch IPS display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een quad-core Tegra 3 processor, een 12-core grafische processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen, De tablet beschikt ook over een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en NFC ondersteuning. De tablet heeft een profiel van 8.3mm en weegt 530 gram.

ASUS Vivo Tab

De Vivo Tab draait op de volledige versie van Windows 8 die voor x86 processors geoptimaliseerd is. De tablet beschikt over een 11.6 inch IPS display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. een Intel Atom processor, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen en ondersteuning voor een active digitizer Wacom stylus. Op de achterzijde vinden we een 8 megapixel camera en op de voorzijde een 2 megapixel camera. Ook dit model beschikt over NFC ondersteuning. De tablet heeft een profiel van 8.7mm en weegt 675 gram.

Beide tablets kunnen, zoals we van ASUS gewend zijn, uitgerust worden met een keyboard dock dat beschikt over een QWERTY keyboard, een trackpad, twee USB poorten en een ingebouwde batterij.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS Vivo Tab RT moet op 26 oktober, de dag dat Windows 8 gelanceerd wordt, te koop zijn in de winkel. De Vivo Tab verschijnt iets later. Helaas zijn de adviesprijzen nog niet bekend.

 

  • Delen:

Reacties

  1. Sam Rijver
    29 augustus, 2012 om 16:00

    Die grotere lijkt mij het meest interessant. Hopelijk iets fijner toetsenbord qua formaat en 2 usb poorten is ook niet verkeerd. Jammer dat het geen super scherm is, die pixels die ze op de infinity hebben moet ze hier ook in proppen. Would be nice.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.