Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS richt zich met Windows 8 tablets op prijs nieuwe iPad

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 18:35 CategorieHardware

De Windows 8 tablets van ASUS zullen “met de iPad in het achterhoofd” geprijsd worden. De prijs van de volgende generatie iPad zal als referentie gebruikt worden wanneer het bedrijf gaat beslissen met welke prijs haar Windows 8 en Windows RT tablets in de winkels komen te liggen. Dit blijkt uit een meeting die ASUS recent heeft gehad om de resultaten van het tweede kwartaal van 2012 te bespreken. Jerry Shen, CEO van ASUS, maakte deze opmerkingen. 

Surface tablets

Ook de prijs van de Surface tablets van Microsoft wordt door ASUS in de gaten gehouden. Als de geruchten dat de Surface voor 199 dollar over de toonbank zal gaan waar zijn, wordt het volgens Shen moeilijk voor de tablets van ASUS. Eerder hadden andere fabrikanten al gereageerd op de lancering van de Surface tablets. Acer was zelfs niet erg blij met de beslissing van Microsoft om haar eigen tablets op de markt te brengen.

Cijfers

ASUS hoeft echter niet bang te zijn dat ze in financieel onzeker vaarwater terecht komen als de Surface beter verkoopt dan haar eigen tablets. Tijdens de meeting werd bekend dat het bedrijf in het tweede kwartaal van 2012 3,15 miljard dollar winst had gemaakt. Daarnaast produceert het bedrijf ook Google’s Nexus 7 tablet, waardoor het wel of niet goed verkopen van de Windows 8 tablets niet heel erg veel invloed heeft op de financiële situatie.

ASUS Vivo Tab (RT)

ASUS heeft zelf deze week de 10.1 inch VivoTab RT met Windows RT en de 11.6 inch Vivo Tab met Windows 8 onthuld. Deze tablets moeten dit jaar nog verschijnen maar ASUS wil dus de prijsstelling op een later moment bepalen. Van een aantal andere Windows 8 tablets zijn de prijzen al bekend. Zo gaat de Samsung ATIV Tab 699 euro kosten.

Bron: CNET

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.