Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS toont Transformer Book tablet en Taichi Ultrabook met dubbel display

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2012, 11:19 CategorieHardware

ASUS heeft redelijk wat succes geboekt met verschillende Android tablets maar ziet vooral ook toekomst in het nieuwe Windows 8 besturingssysteem. Eerder deze week lanceerde de fabrikant een Windows RT tablets in de vorm van de Vivo Tab RT en een Windows 8 tablet in de vorm van de Vivo Tab. Daar blijft het niet bij want ASUS zal ook de Transformer Book en Taichi lanceren.

Beide modellen hebben we tijdens de Computex 2012 al voorbij zien komen en worden deze week tijdens IFA 2012 opnieuw getoond. In tegenstelling tot de hierboven genoemde Vivo tablets lijkt ASUS wel dezelfde naam als tijdens Computex aan te houden. De Transformer Book is voornamelijk gericht op gebruikers die snelle en krachtige Ultrabook prestaties willen, terwijl de Taichi de mogelijkheid biedt om op twee displays te werken.

ASUS Transformer Book

De ASUS Transformer Book is in principe een tablet zoals we ook de Transformer Prime of de Transformer Pad Infinity een tablet vinden. Het apparaat bestaat namelijk uit een stand-alone tablet waar een bijpassend keyboard dock op aangesloten kan worden. Je hebt de keuze uit een 11.6 inch, 13 inch en 14 inch model en daarbij krijg je een Intel Core i7 Ivy Bridge processor voor krachtige prestaties. Verder beschikt de Transformer Book over onder meer 4GB, een camera aan de voor- en achterzijde, een microSD card reader, en HDMI en USB poorten. Qua software krijg je de volledige versie van Windows 8.

Wanneer de Transformer Book op de markt verschijnt en voor welke prijs is nog niet bekendgemaakt, maar de kans is groot dat ASUS dit product tegelijk met Windows 8, op 26 oktober, lanceert. Bekijk hier een video en meer informatie over de Transformer Book series.

Concurrentie

De Transformer Book krijgt onder meer concurrentie van Samsung ATIV Smart PC Pro, de Sony VAIO Duo 11 en de Toshiba Satellite U920t, allen afgelopen week gepresenteerd.

ASUS Taichi

Een van de meest unieke apparaten die we voorbij hebben zien komen is de ASUS Taichi. Dit is namelijk een soort Ultrabook maar dan met de unieke feature van twee displays. Het ene display bevindt zich op de plek waar je hem zou verwachten, het andere display bevindt zich aan de achterzijde van het eerste display. Je kunt dus het apparaat als ultrabook gebruiken in normale stand maar zodra je deze Ultrabook dichtklapt verschijnt het tweede display dat je als tablet kunt gebruiken. Ook kun je met twee personen tegelijkertijd werken, een in de laptop positie en een aan de andere kant middels het tweede scherm dat als touchscreen functioneert.

De ASUS Taichi beschikt onder meer over twee Full HD IPS displays, een Intel Ivy Bridge Core i7 processor, SSD opslaggeheugen, 4GB aan werkgeheugen, meerdere USB poorten en twee camera’s. Qua software krijg je de volledige versie van Windows 8.

Een prijs en lanceerdatum van de ASUS Taichi is nog niet bekend. Bekijk hier een video en meer informatie over de ASUS Taichi.

  • Delen:
ASUS Transformer Book
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.