Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Pad Infinity TF700 close-up: Android versie en Skin

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2012, 11:58 CategorieAndroid

In deze tweede close-up van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700 kijk ik naar de meegeleverde Android skin en toevoegingen die ASUS gedaan heeft. De Transformer Pad Infinity wordt net als de Transformer Pad TF300T en Eee Pad Transformer Prime geleverd met Android versie 4.0.3 Ice Cream Sandwich.

Video

ASUS is een van de fabrikanten die gelukkig weinig aan de standaard Android ervaring sleutelt. Er is dus geen altijd aanwezige skin maar er wordt vertrouwd op de design en interface keuzes die door Google designers zijn gemaakt. De aanpassingen die ASUS wel heeft gedaan zijn hit and mis.

De hit is het extra toggle menu dat aan de notificatie popup is toegevoegd. Door rechtsonder in de taakbalk te klikken krijg je snel toegang tot instellingen die de snelheid van de processor aansturen, brightness van het scherm tot Wifi en Bluetooth toggles.

De mis is het door ASUS meegeleverde software toetsenbord. Ik ben op geen enkele van de ASUS’ tablets onder de indruk geraakt van dit toetsenbord. Doordat er een extra numerieke rij toetsen is blijft er minder ruimte over voor de belangrijke toetsen op een toetsenbord en ook de vorm van de toetsen zijn vrij apart. Door de rechthoekige en keurig uitgelijnde toetsen lijkt het net alsof een ouderwetse set knoppen van een mobiele telefoon vertaald is naar een software toetsenbord.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de extraatjes die meegeleverd worden door ASUS. In een komende close-up zal ik daar wat dieper op ingaan maar net als op andere tablets die ASUS verkoopt is er een cloud dienst en een eigen media store. Handig zijn de widgets die standaard op een ASUS tablet te vinden zijn. Er is een weer widget (die bij mij niet lijkt up te daten maar in het verleden prima werkte, bug?), een accu widget en wat dingen als tijd en e-mail weergave. De MyZine widget waar je in geaggregeerde content aangeboden krijgt is dan wel weer zo’n ding waar ik persoonlijk niets voor voel.

Transformer Pad Infinity TF700 close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700. Nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer kunt vinden, plus natuurlijk extra informatie over alle aspecten van de tablet.

 • Hardware en design
 • Android versie en skin (huidig)
 • Gaming
 • Productiviteit
 • Browse-ervaring

Transformer Pad Infinity TF700 specificaties en prijzen

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700. • Delen:

Reacties

 1. c
  19 augustus, 2012 om 10:32

  Sinds update android 4.0 werkt livestream en filmpjes kijken niet meer? Is hier een oplossing voor ?

 2. Sam
  19 augustus, 2012 om 10:34

  Kan je specifieker zijn? Dan test ik het voor je en als ik oplossing ken dan deel ik die natuurlijk. Dus welke filmpjes en links naar live stream die je wilt kijken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.