Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Pad Infinity TF700 close-up: Gaming

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2012, 14:06 CategorieAndroid

In deze close-up kijk ik naar gaming op de ASUS Transformer Pad Infinity TF700. Zoals je mag verwachten van een tablet uit deze prijsklasse draaien zowel de simpele als grafisch intensieve spelletjes gewoon goed. Maar, de Transformer Pad Infinity heeft met een USB poort en HDMI aansluiting meer te bieden dan een hoop andere tablets.

Video

Net als andere tablets uit ASUS’ Transformer aanbod zit ook in de Infinity een Tegra 3 quad-core processor. Hierdoor heb je toegang tot een speciaal aanbod van games die voor deze quad-core processor geoptimaliseerd zijn. Deze apps en games maken optimaal gebruik van de aanwezige kracht en daardoor zijn er grafisch wat meer mogelijkheden, denk aan water effecten en dergelijke. In de Tegra Zone zijn deze apps allemaal verzameld.

Hoge resolutie scherm

De blikvanger van de Transformer Pad Infinity is natuurlijk het hoge resolutie scherm. Met 1920 x 1200 pixels is er een hoop ruimte voor mooie beelden en details. Helaas kon ik niet zomaar apps en games vinden die goed (of zelfs speciaal) aangepast waren om op deze resolutie te werken. In het filmpje noem ik dit een paar keer en zeg ik zelfs dat ik geen enkele app heb kunnen vinden, nadere inspectie van de Angry Birds app heeft me echter doen twijfelen. Hoe dan ook, er is nog weinig tot geen aanbod als het gaat om apps en games die van deze resolutie optimaal gebruik maken. Helaas is het wel erg duidelijk als je een game met lage resolutie op deze tablet speelt.

Keyboard

Als je de tablet aan het keyboard vast hebt zitten dan kan je het toetsenbord gebruiken als besturing voor sommige apps. Ook hier is er weer het probleem van aanbod en kon ik in de Tegra Zone geen categorie vinden waar apps met een dergelijke ondersteuning makkelijk te vinden zijn. De app Zen Pinball heeft in ieder geval ondersteuning en het spelen met de shift toetsen om de flippers aan te sturen werkt prima.

USB Controller

Op het toetsenbord dock zit een volledig formaat USB poort met ondersteuning voor verschillende apparaten. Het is mogelijk een USB gamepad als controller te gebruiken voor games maar helaas heb ik de controller die ik gekocht heb niet aan de praat kunnen krijgen. Er zijn verschillende plekken op het internet waar over deze mogelijkheid gepraat wordt en ik raad je aan goed naar compatibiliteit te zoeken voordat je tot een aankoop overgaat. Dan heeft tenminste één van ons nagedacht voor het kopen. In het filmpje laat ik beelden zien van Ry71984 en zijn PS3 controller i.c.m. een Transformer Prime.

HDMI

In het filmpje komen ook wat beelden voorbij van AndroidOWLtv om te illustreren hoe HDMI out werkt met deze tablet. Het is mogelijk het beeld van je Infinity via een HDMI kabel (micro) te spiegelen op een TV. In combinatie met een USB controller heb je dus in theorie een iets dat verdacht veel lijkt op een game console.

Conclusie

Gamen op de Infinity is zeker geen straf, maar heel bijzonder is het ook niet. Vooral het gebrek aan (makkelijk te vinden) HD games is erg jammer. Je merkt het echt als je een niet-HD spel speelt op deze tablet. Ook is het niet makkelijk om apps en hardware te vinden die de extraatjes zoals een USB controller of besturing via het keyboard ondersteunen. Net als de HDMI mirroring zijn het leuke functies maar niet zo bijzonder dat je allen voor gaming deze tablet bovenaan je lijstje zou moeten zetten. Maar gelukkig kan de Transformer Infinity nog veel meer dan alleen gamen.

Transformer Pad Infinity TF700 close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700. Nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer kunt vinden, plus natuurlijk extra informatie over alle aspecten van de tablet.

Transformer Pad Infinity TF700 specificaties en prijzen

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700. • Delen:

Reacties

 1. sweety
  31 augustus, 2012 om 19:37

  Hallo, ik zoek me gek naar het 3e spel in het filmpje, eerst zie je angry birds, dan fruit, en dan een spel wat lijkt op maya tempel met
  een soort stenen weg met dat mannetje.
  Hoe heet dat spel??Het lijkt me leuk maar kan er maar niet achter komen wat het is.Heb sinds vandaag een Infinity.dacht dat het waarschijnlijk standaard spel was van hem zelf maar helaas.
  Graag hoor ik van je.

  Met vriendelije groet,
  Sweety

  • Sam Rijver
   31 augustus, 2012 om 19:38

   Temple Run

   • sweety
    31 augustus, 2012 om 21:34

    many many many thanks!!!!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.