Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

CEO Acer waarschuwt Microsoft over Surface tablets

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2012, 16:27 CategorieBesturingssystemen

De CEO van Acer, JT Wang, heeft bekendgemaakt wat hij vindt van de Surface plannen van Microsoft. Zoals bekend zijn de Surface tablets van Microsoft te koop op de dag van de realease van Windows 8, 26 oktober. Wang is echter niet zo enthousiast over de Surface modellen en geeft zelfs aan dat Microsoft het wellicht nog even moet heroverwegen.

In een interview met de Financial Times zegt Wang dat Microsoft er beter nog een keer over kan nadenken voordat ze haar tablets lanceert. Hij denkt dat de lancering van de Surface een enorm negatieve impact op het ecosysteem van Windows 8 zal hebben. Andere merken kunnen de lancering van de tablet ook negatief opvatten. Vanuit dat oogpunt meent Wang dat Microsoft er beter aan doet om de Surface niet op de markt te brengen.

Microsoft heeft toegegeven dat de lancering van de Surface tablets een negatieve impact op OEM partners kan hebben, maar is echter vastberaden om de Surface te lanceren. Het is vrijwel zeker dat de Surface modellen gewoon op de markt komen en dat Microsoft de ingezette strategie zal blijven voortzetten, getuige ook de vacatures voor de ontwikkeling van de tweede generatie Surface tablets.

De oprichter van Acer, Stan Shih, heeft Microsoft al eerder gewaarschuwd. Hij denkt dat de Surface alleen bedoeld is om andere hardwarefabrikanten aan te zetten om ook tablets die op Windows 8 draaien te maken. De huidige baas op het gebied van Personal Computers bij Acer, Campbell Kan, heeft nu te maken met een grote vraag. In een interview met de Financial Times zei hij: “Moeten we nog steeds vertrouwen op Microsoft, of is het verstandig naar andere opties te zoeken?”. Dat is een vraag die veel andere hardware fabrikanten de komende maanden zal bezighouden.

Windows 8 tablets

Vanaf 26 oktober is, naast Windows 8, in ieder geval de Surface reeks via de online winkel van Microsoft te koop. Ook HP, Lenovo, Samsung en opmerkelijk genoeg Acer hebben al plannen voor Windows 8 tablets aangekondigd. In onze tablet database vind je alle Windows 8 tablets die al officieel gelanceerd zijn en waarschijnlijk vanaf 26 oktober in de winkels liggen.

Bron: TheVerge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.